Ρωσία: Χτύπησε την «κρυψώνα» των ουκρανικών F-16 με υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ουκρανικών αρχών

Parallaxi
ρωσία-χτύπησε-την-κρυψώνα-των-ουκρα-1210299
Parallaxi

Ένας ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος τύπου Kinzhal χτύπησε την αεροπορική βάση Σταροκοστιαντίνιφ, στη δυτική περιφέρεια Χμελνίτσκι, στην οποία επιτίθεται συχνά η Ρωσία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ουκρανίας.

Κατά κανόνα, η Ουκρανία δεν αποκαλύπτει τα αποτελέσματα των πυραυλικών επιθέσεων που δέχεται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τη Ρωσία. Πρόκειται, συνεπώς, για μια σπάνια παραδοχή. Παράλληλα, η ουκρανική πολεμική αεροπορία αναφέρει ότι κατέρριψε 32 ρωσικά drones και δύο ακόμα υπερηχητικούς πυραύλους τύπου Kinzhal.

Το ρωσικό πλήγμα στην αεροπορική βάση Σταροκοστιαντίνιφ έχει την σημασία του, αφού πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αφότου ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας είπε πως η χώρα θα προμηθεύσει την Ουκρανία με περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 τους ερχόμενους μήνες.

Η συγκεκριμένη βάση, που αποτελεί την έδρα της 7ης Πτέρυγας Μάχης της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, θεωρείται ως μια από τις πιο κατάλληλες στρατιωτικές βάσεις για να γίνει η «φωλιά» των F-16 που θα παραλάβουν οι Ουκρανοί. Αφενός, λόγω της θέσης της μεταξύ Λβιβ και Κιέβου, μακριά από τα σύνορα με την Ρωσία και αφετέρου επειδή διαθέτει ισχυρά υπόστεγα σοβιετικής κατασκευής.

Η Ουκρανία, που παρέλαβε μια παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 αυτό το καλοκαίρι έπειτα από πολύμηνη άσκηση παρασκηνιακής πολιτικής πίεσης στη Δύση, κρατά την τοποθεσία των μαχητικών της άκρως απόρρητη προκειμένου να τα προστατεύσει από πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς που η Ρωσία διεξάγει σε όλη τη διάρκεια του πολέμου.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας δεν ανέφερε αν το πλήγμα προκάλεσε ζημιές στην αεροπορική βάση, όμως η παραδοχή ενός πυραυλικού πλήγματος στην περιοχή γύρω από τη βάση δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης Σέρχιι Τιούριν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των αμάχων ή ζημιές σε κρίσιμης σημασίας υποδομές. Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο πυραύλους τύπου Kinzhal, η ουκρανική αεράμυνα τους κατέρριψε στην περιοχή του Κιέβου, με αποτέλεσμα να πέσουν θραύσματα σε τρεις συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας, χωρίς να σηειωθούν ανθρώπινες απώλειες ή υλικές ζημιές

Πηγή: Newsit.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα