Διεθνή

Ρωσία – Τυφώνας Χανούν: Χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν στην Άπω Ανατολή

4.368 σπίτια, 7 πολυκατοικίες και 5.654 οικόπεδα πλημμύρισαν, ενώ 28 οικισμοί παραμένουν αποκλεισμένοι

Parallaxi
ρωσία-τυφώνας-χανούν-χιλιάδες-σπίτι-1044222
Parallaxi

Πλημμύρες προκάλεσε σε χιλιάδες σπίτια στην περιφέρεια Πριμόριε της Άπω Ανατολής στη Ρωσία ο τυφώνας Χανούν, ο οποίος αφότου έπληξε προ ημερών την Ιαπωνία κατευθύνθηκε εξασθενημένος προς την κορεατική χερσόνησο.

Σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης (EMERCOM) της Ρωσίας, 4.368 σπίτια, 7 πολυκατοικίες και 5.654 οικόπεδα πλημμύρισαν, ενώ 28 οικισμοί παραμένουν αποκλεισμένοι, λόγω του τυφώνα Χανούν.

Το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν υποστεί οι πόλεις Ουσουρίσκ και Σπασκ-Ντάλνι, καθώς και η περιοχή Οκτιάμπρσκι, στην περιφέρεια Πριμόριε – της οποίας διοικητικό κέντρο είναι το Βλαδιβοστόκ.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου στο Telegram αναφέρεται πως έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή για τον «συντονισμό των ενεργειών με στόχο να εξαλειφθούν οι συνέπειες των πλημμυρών». Επισημαίνεται πως αεροσκάφος παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια και ελικόπτερα Mi-8 μετέφεραν διασώστες στις πληγείσες περιοχές.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Οι πλημμύρες στο Ουσουρίσκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας Πριμόριε, ήταν οι χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας και υπολογίζεται ότι έπληξαν το 35-40% της επικράτειάς της, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα