Διεθνή

Ρουμπιάλες: Ποινή φυλάκισης έως 7 έτη για το μη συναινετικό φιλί σε παίκτρια

Οι ποινές για σεξουαλική επίθεση στην Ισπανία, κυμαίνονται με πρόστιμα από 18 έως 24 μήνες.

Parallaxi
ρουμπιάλες-ποινή-φυλάκισης-έως-7-έτη-γι-1049927
Parallaxi

Ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών για σεξουαλική επίθεση και εκβιασμό, αντιμετωπίζει ο Λουίς Ρουμπιάλες, πρώην πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για το μη συναινετικό φιλί στην παίκτρια Τζένιφερ Ερμόσο στον τελικό του Μουντιάλ γυναικείου ποδοσφαίρου στις 20 Αυγούστου στο Σίδνεϊ. Ο Ρουμπιάλες παραπέμπεται σε δίκη και αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο ποινής οριστικού αποκλεισμού του από το ποδόσφαιρο.

Ο δικαστής του Εθνικού Δικαστηρίου Francisco de Jorge προτείνει να δικαστούν επίσης μαζί με τον Ρουμπιάλες και ο αθλητικός διευθυντής της ανδρικής ομάδας, Albert Luque, ο πρώην προπονητής της γυναικείας ομάδας Jorge Vilda και ο πρώην διευθυντής μάρκετινγκ της Ομοσπονδίας, Rubén Rivera για τις μεταγενέστερες πιέσεις τις οποίες δέχτηκε η παίκτρια για να συμφωνήσει να πραγματοποιήσει δημόσια δήλωση υποστηρίζοντας ότι το φιλί ήταν συναινετικό.

Οι ποινές για σεξουαλική επίθεση στην Ισπανία, κυμαίνονται με πρόστιμα από 18 έως 24 μήνες ή από 1 έως 4 χρόνια φυλάκιση ενώ για εκβιασμό από 6 μήνες έως 3 χρόνια φυλάκισης.

Ο δικαστής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το φιλί στην Ερμόσο «δεν ήταν συναινετικό και ήταν μια μονομερής πρωτοβουλία» του Ρουμπιάλες. Προσθέτει ακόμα ότι ο ερωτικός σκοπός ή όχι ή η κατάσταση ευφορίας που βιώνεται ως συνέπεια του έκτακτου αθλητικού θριάμβου είναι στοιχεία των οποίων οι νομικές συνέπειες πρέπει να εκτιμηθούν στην προφορική δίκη. Ο δικαστής στην αναφορά του εξηγεί και εκτιμά ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη διάπραξη των γεγονότων που συνιστούν πράξη ποινικά κολάσιμη.

Τέλος σχετικά με τη συμπεριφορά των άλλων τριών που ερευνήθηκαν, θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη συντονισμένης δράσης των τριών, που συμφωνήθηκε με τον Λουίς Ρουμπιάλες, «για να σπάσει τη θέληση της Τζένιφερ Ερμόσο και να την κάνει να συμφωνήσει να βιντεοσκοπήσει βίντεο όπου θα διαβεβαίωνε ότι το φιλί ήταν συναινετικό.” Όμως εκείνη αρνήθηκε και προέβη στην καταγγελία.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα