Διεθνή

Σκοτώθηκε δημοσιογράφος του Reuters στο νότιο Λίβανο

Στο μεταξύ, η αστυνομία του Ισραήλ φέρεται να σημάδεψε με όπλα δημοσιογράφους.

Parallaxi
σκοτώθηκε-δημοσιογράφος-του-reuters-στο-νότ-1069623
Parallaxi

Ο ισραηλινός στρατός γνωρίζει το συμβάν κατά το οποίο σκοτώθηκε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς, στα σύνορα με τον Λίβανο και διεξάγει έρευνα για το τι συνέβη, ανέφερε ένας εκπρόσωπός του μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Γνωρίζουμε το περιστατικό με τον δημοσιογράφο του Ρόιτερς. Το εξετάζουμε. Έχουμε ήδη εικόνα. Την διασταυρώνουμε. Είναι ένα τραγικό συμβάν», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο εικονολήπτης Ισάμ Αμπντάλα σκοτώθηκε και άλλοι έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν την Παρασκευή στον νότιο Λίβανο, όταν χτυπήθηκαν από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ισραήλ, σύμφωνα με άλλον δημοσιογράφο του Ρόιτερς που βρισκόταν στην περιοχή.

Η αστυνομία του Ισραήλ σημάδεψε με όπλα δημοσιογράφους, σύμφωνα με το BBC 

Το BBC αναφέρει ότι η ισραηλινή αστυνομία έκανε έρευνα σημαδεύοντας με όπλα δημοσιογράφους του που μεταδίδουν τα γεγονότα.

Ειδικότερα, ο Μουχάναντ Τουτουντζί, ο Χάιθαμ Αμπούντιαμπ και η αραβική ομάδα του BBC που καλύπτει τον πόλεμο στο Ισραήλ, κατευθύνονταν με όχημα σε ένα ξενοδοχείο του Τελ Αβίβ όταν η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητό τους. Οι δημοσιογράφοι βγήκαν από το όχημά τους, το οποίο φέρει την ένδειξη TV, ότι δηλαδή πρόκειται για όχημα μέσου ενημέρωσης και στη συνέχεια, οι αστυνομικοί -υπό την απειλή όπλων- τους κόλλησαν στον τοίχο και τους έκαναν έρευνα.

Εκπρόσωπος του BBC επεσήμανε ότι οι δημοσιογράφοι «πρέπει να μπορούν να μεταδίδουν ελεύθερα τον πόλεμο στο Ισραήλ και συγκεκριμένα τα όσα λαμβάνουν χώρα στη Λωρίδα της Γάζας». Χαρακτηριστικά τόνισε πως «μία από τις αραβικές ομάδες μας του BBC News που βρίσκεται στο Τελ Αβίβ, σε ένα όχημα με σαφή σήμανση ως όχημα μέσου ενημέρωσης, δέχθηκε επίθεση χθες το βράδυ από την ισραηλινή αστυνομία. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να μεταδίδουν ελεύθερα τον πόλεμο στο Ισραήλ».

Με πληροφορίες από Φ.Γ./ ΑΠΕ- ΜΠΕ, BBC

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα