Διεθνή

Σουηδία: Πυρκαγιά μεγάλης έκτασης σε υδάτινο πάρκο

13 άτομα έχουν τραυματιστεί

Parallaxi
σουηδία-πυρκαγιά-μεγάλης-έκτασης-σε-υ-1119145
Parallaxi

Σοβαρή πυρκαγιά ξέσπασε, τη Δευτέρα (12/02) σε μια νεροτσουλήθρα στον υδάτινο κόσμο Oceana στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ο οποίος πρόκειται να ανοίξει αυτό το καλοκαίρι. Μάλιστα, 13 άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφρα.

«Πρόκειται για μια νεροτσουλήθρα στο Oceana που άρχισε να παίρνει φωτιά», δήλωσε στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Σουηδίας (SVT) ο Μπιορν Μπιέρενσταμ, χειριστής συναγερμού και γραμμής στην υπηρεσία διάσωσης. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν σε δελτίο Τύπου ότι εργάζονταν για να περιορίσουν τη φωτιά στα κοντινά κτήρια. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί [τοπική ώρα], οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξέδωσαν ένα σημαντικό μήνυμα προς το κοινό. Όλοι όσοι βρίσκονταν στην περιοχή, κλήθηκαν να πάνε στα σπίτια τους και να κλείσουν τις πόρτες, τα παράθυρα και τον εξαερισμό. Οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν από το ξενοδοχείο Grand Curiosa και τους κοντινούς χώρους γραφείων.

Ο Μόρτεν Βέστλουντ, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, δεν θέλει να σχολιάσει πώς η πυρκαγιά επηρεάζει το προγραμματισμένο άνοιγμα της Oceana αυτό το καλοκαίρι. «Η κατασκευή βρισκόταν στο απόλυτο τελικό της στάδιο», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία της Σουηδίας έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι έμαθε πως «κάποιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά και αναζήτησαν οι ίδιοι ιατρική περίθαλψη». Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου, 13 άτομα έχουν τραυματισθεί ελαφρά.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα