Διεθνή

Στο σφυρί σπίτι που απεικονίζεται σε γνωστό πίνακα ζωγραφικής

Το κτίσμα έχει μείνει απαράλλακτο τα τελευταία 50 χρονιά

Parallaxi
στο-σφυρί-σπίτι-που-απεικονίζεται-σε-γ-514222
Parallaxi

Ο πίνακας «Stokbridge Main Street at Christmas (Home for Christmas)» κάνει τον γύρο του διαδικτύου καθώς το ένα από τα δυο εικονιζόμενα κτίρια τίθεται προς πώληση.

Το περιοδικό «McCall» πριν από περίπου 50 χρόνια δημοσίευσε τον πίνακα του εμβληματικού αμερικανού ζωγράφου, Νόρμαν Ρόκγουελ. Σήμερα το ακονιζόμενο κτίσμα έχει παραμείνει σχεδόν απαράλλαχτο, κι έτσι ο τυχερός αγοραστής θα μπορέσει να εισέλθει στην κυριολεξία, στον εικαστικό κόσμο του διάσημου ζωγράφου.

Ο εικαστικός έζησε και εργάστηκε στο σ’ αυτή την μικρή πόλη στο δυτικό κομμάτι της Πολιτείας της Μασαχουσέτης. Όταν ζωγράφισε τον πίνακα κατάφερε να απεικονίσει τον δρόμο με «ονειρικό και τρυφερό τρόπο». Τότε, στο συγκεκριμένο κτίριο (οδός Main Street  αριθμό 44) στεγάζονταν μια ασφαλιστική εταιρία, ένα παντοπωλείο, καθώς και το κατάστημα δώρων, το οποίο εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και σήμερα.

«Το να πει κανείς ότι αυτή η ιδιοκτησία είναι εικονικό κτήριο είναι, απλώς, μια υποβάθμιση» δήλωσε, στον Boston.com, ο Steven Weisz της εταιρείας William Pitt Julia B. Fee Sotheby’s International Realty.

«Μπορείτε να αγοράσετε αφίσες, φωτιστικά, ακόμη και στολίδια για χριστουγεννιάτικο δέντρο στα οποία αναπαρίσταται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτό το κτίριο» πρόσθεσε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα