Διεθνή

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που ζωντανεύει τη μαγεία των βιβλίων

Διαθέτει ένα ιδιότροπο σχέδιο με μια στριφογυριστή σκάλα και 270 ράφια, στολισμένα με πάνω από 3.800 βιβλία ζωγραφισμένα στο χέρι

Parallaxi
το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-που-ζωντ-1086177
Parallaxi

Ένα εμβληματικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, «στολισμένο» με βιβλία έλαμψε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Σεν Πάνκρας, στο Λονδίνο. 

Ο Σταθμός Σεν Πάνκρας παρουσίασε το πολυαναμενόμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, σε συνεργασία με το παλαιότερο βιβλιοπωλείου του Ηνωμένου Βασιλείου, το Hatchards, το οποίο αποτελεί και έναν από τους πολλούς λιανοπωλητές που στεγάζονται μέσα σε αυτό.

Το εντυπωσιακό δέντρο των 12 μέτρων, είναι «στολισμένο» με βιβλία και εμπνευσμένο από τη μαγεία τους και το πώς τα βασίλεια που δημιουργούν οι συγγραφείς έχουν την ικανότητα να σε ταξιδεύουν σε άλλους κόσμους.

Το δέντρο διαθέτει ένα ιδιότροπο σχέδιο με μια στριφογυριστή σκάλα και 270 ράφια, στολισμένα με πάνω από 3.800 βιβλία ζωγραφισμένα στο χέρι, συμπεριλαμβανομένων διαχρονικών κλασικών όπως το “A Christmas Carol” του Charles Dickens και το “The Lion, The Witch, and the Wardrobe” του CS Lewis.

Μέσα στο δέντρο υπάρχουν οκτώ φιλόξενες γωνιές, οπού μικροί και μεγάλοι μπορούν να βυθιστούν στη μαγεία των Χριστουγέννων, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Οι ειδικές αυτές «τρύπες» του δέντρου, όπου μπορούν να καθίσουν οι επισκέπτες, είναι εξοπλισμένες με ηχεία, που επιτρέπουν να ακούσει κανείς ένα πεντάλεπτο απόσπασμα από ένα ηχητικό βιβλίο, από συγγραφείς όπως ο Charles Dickens, η Beatrix Potter, η Zadie Smith και άλλοι.

Η Wendy Spinks, Εμπορική Διευθύντρια των St. Pancras and HS1 Ltd, δήλωσε: «Το φετινό Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του St. Pancras είναι μια ωδή στον πλούτο της λογοτεχνίας που μας μεταφέρει σε συναρπαστικούς και μυθιστορηματικούς κόσμους. Από τις πραγματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες μέχρι τις φανταστικές χώρες της φαντασίας μας, ελπίζουμε οι εορταστικοί επισκέπτες να νιώσουν τη μαγεία και να εμπνέονται να πάρουν ή να δωρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα το πιο διαχρονικό δώρο από όλα, τα Βιβλία».

Ο Λουκ Τέιλορ, διευθυντής λιανικής στο Hatchards είπε: «Είτε είμαστε νέοι είτε μεγάλοι, τα βιβλία προσφέρουν μια απόδραση από τη βαριά φασαρία του σύγχρονου κόσμου που κανένα άλλο μέσο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί· και υπάρχουν λίγοι καλύτεροι τρόποι για να απολαύσετε μια καλή ανάγνωση από σφυρίζοντας στην ύπαιθρο σε ένα τρένο! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με το St. Pancras International για να φέρουμε αυτή τη χαρά στους πολλούς επισκέπτες του σταθμού, επιτρέποντας στους ανθρώπους να δραπετεύσουν, να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη λογοτεχνία για λίγες στιγμές με το δέντρο του σταθμού. Τι αρχή στην εορταστική περίοδο!»

Δείτε βίντεο από τον στολισμό του εντυπωσιακού δέντρου: 

*Με πληροφορίες από την επίσημη σελίδα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Σεν Πάνκρας

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα