Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τη Βηρυτό – Νέα εντολή εκκένωσης περιοχής

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις στο Λίβανο.

Parallaxi
το-ισραήλ-βομβαρδίζει-ξανά-τη-βηρυτό-1221389
Parallaxi

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα τους κατοίκους ενός τομέα στα νότια περίχωρα της Βηρυτού να απομακρυνθούν από την περιοχή, μια προειδοποίηση που σε γενικές γραμμές την ακολουθούν αεροπορικά πλήγματα, την ώρα που μια «βροχή» βλημάτων προερχόμενων από τον Λίβανο έπληξε το πρωί το βόρειο Ισραήλ.

«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους στα νότια περίχωρα, ιδίως εκείνους (…) της συνοικίας Χρεΐκ: κατοικείτε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα που ανήκουν στη Χεζμπολάχ», εναντίον των οποίων ο ισραηλινός στρατός «θα διεξάγει επιχειρήσεις στο εγγύς μέλλον», ανέφερε στην αραβική γλώσσα ένας εκπρόσωπος Τύπου, ο Αβισάι Αντρέε, σε μήνυμά του στο Χ.

Τέσσερις νεκροί, μεταξύ αυτών ένας δήμαρχος, σε ισραηλινό πλήγμα

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ένα ισραηλινό πλήγμα εναντίον μίας κοινότητας στο ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, μεταξύ αυτών ο δήμαρχος ενός γειτονικού χωριού, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ΑΝΙ.

Ο δήμαρχος του χωριού Σοχμόρ, στο δυτικό τμήμα της κοιλάδας Μπεκάα, είναι ο δεύτερος επικεφαλής δημοτικής αρχής που σκοτώθηκε από τότε που το Ισραήλ και η λιβανική Χεζμπολάχ εισήλθαν σε ανοικτό πόλεμο την 23η Σεπτεμβρίου.

Την Τετάρτη, μια σειρά ισραηλινών βομβαρδισμών στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους στη Ναμπατίγια, μια μεγάλη πόλη στο νότιο τμήμα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας δήμαρχος και μέλη του συμβουλίου του κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα