Διεθνή

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 30 τραυματίες στο Πανεπιστήμιο της Πράγας – Ο ένοπλος δράστης αυτοκτόνησε

Κατονομάζεται από ξένα ΜΜΕ ως David Kozak.

Parallaxi
τουλάχιστον-11-νεκροί-και-30-τραυματίες-σ-1097460
Parallaxi

Στο φως έρχονται νέα στοιχεία για τους πυροβολισμούς στο κέντρο της Πράγας που συγκλόνισαν τη χώρα.  Ο δράστης της επίθεσης στο Πανεπιστήμιο κατονομάζεται από ξένα ΜΜΕ ως David Kozak.

Κατά μία μερίδα του ξένου Τύπου ο Kozak σκότωσε 11 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμα 30 πριν βάλει ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Ο Kozak άνοιξε πυρ στον τέταρτο όροφο του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καρόλου.  Σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από τα πυρά, ορισμένοι φοιτητές σκαρφάλωσαν από τα παράθυρα και κάθισαν στο περβάζι του παραθύρου.

Μία από τις κοπέλες δεν μπόρεσε να κρατηθεί και έπεσε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.  Οι πρώτες λεπτομέρειες για τους πυροβολισμούς στην Πράγα αναφέρουν πως το απόγευμα, οι φοιτητές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους ζητούσε να οχυρωθούν.

«Οχυρωθήκαμε στον 2ο όροφο, οι πυροβολισμοί πιθανόν να έγιναν στον 4ο», λέει ο φοιτητής. Μετά τους πυροβολισμούς, ο Kozak αυτοκτόνησε.

«Ο δράστης πήδηξε κάπου και πέθανε, αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα από την άποψη της τραγωδίας, αλλά πρέπει να τα αναλύσουμε όλα αυτά και στη συνέχεια να ενημερώσουμε το κοινό», δήλωσε ο δήμαρχος της Πράγας Bohuslav Svoboda.

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα