Διεθνή

Τουρκία: Ο Ερντογάν πήγε να ψηφίσει και μοίρασε χρήματα σε παιδιά

Με φορεία καταφθάνουν στα εκλογικά κέντρα ασθενείς προκειμένου να ψηφίσουν.

Parallaxi
τουρκία-ο-ερντογάν-πήγε-να-ψηφίσει-και-1007350
Parallaxi

Σε Γυμνάσιο της Κωνσταντινούπολης ψήφισε το πρωί της Κυριακής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις πιο κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μαζί με την σύζυγό του, Εμινέ, περίμεναν υπονομευτικά τη σειρά τους έξω από το εκλογικό τμήμα ενώ οι κάμερες τους καταγράφουν

Σε μια… αυθόρμητη πράξη αγάπης, ο Τούρκος πρόεδρος συνομιλεί με παιδάκια, στα οποία μοιράζει τουρκικές λίρες.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, αφότου ψήφισε, ευχαρίστησε τα μέλη του εκλογικού κέντρου για τη διαδικασία και στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

«Ενα επικερδές μέλλον» για τη χώρα και την δημοκρατία της ευχήθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος, μιλώντας ωστόσο κάπως αργά και υποτονικά. «Είναι σημαντικό όλοι οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν απρόσκοπτα μέχρι στις 17.00 για να δείξουν την δύναμη της τουρκικής δημοκρατίας», είπε ο Ερντογάν χωρίς να διατυπώσει πρόβλεψη για την νίκη του.

Μετέφεραν ασθενείς από τα νοσοκομεία για να ψηφίσουν

Πρωτόγνωρες εικόνες έρχονται από τις εκλογές στην Τουρκία, όπου ειδησεογραφικά μέσα κατέγραψαν εικόνες με ασθενείς να καταφθάνουν μέχρι και με φορεία για να ψηφίσουν!

Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του Open στην Άγκυρα, Γεωργία Γαραντζιώτη, άρρωστοι που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Άγκυρας και επιθυμούσαν να ψηφίσουν μεταφέρονται με ασθενοφόρα, με συνοδεία νοσηλευτών στα εκλογικά κέντρα.

Το νοσηλευτικό προσωπικό τους μετέφερε στον εκάστοτε όροφο και τους βοηθούσαν να ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη. Έπειτα επέστρεψαν και πάλι με τα ασθενοφόρα στα νοσοκομεία.

Στην κάλπη γιαγιά 112 ετών

Η 112χρονη Güllü Doğan, το γηραιότερο άτομο στο Gümüşhane που βρέθηκε σήμερα στην κάλπη για να ψηφίσει στις εκλογές στην Τουρκία, έφτασε στο εκλογικό τμήμα με τα πόδια και έστειλε τις ευχές της για καλή τύχη.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές ξεκίνησε σήμερα στις 08.00, με τους κατοίκους της Gümüşaneli να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον.

Η Doğan, η οποία ζει στη συνοικία İnönü ψήφισε στην κάλπη με αριθμό 1046. Αφού έριξε την ψήφο της στην κάλπη και πίεσε το δάχτυλό της στα έγγραφα, ευχήθηκε “οι εκλογές αυτές να είναι επωφελείς για την πατρίδα και το έθνος”.

Η Doğan θα μπορούσε να ψηφίσει από το σπίτι της λόγω της ηλικίας της, μέσω μιας κινητής κάλπης, ρωτήθηκε γιατί επέλεξε να ψηφίσει στο εκλογικό κέντρο. “Δεν ψήφισα στο σπίτι μου, ήρθα εδώ. Ο Θεός μου επέτρεψε να ψηφίσω, έριξα την ψήφο μου. Είμαι σε θέση να ψηφίσω”, δήλωσε.

Ο εγγονός της Ali Doğan δήλωσε: “Συμβάλλαμε στη γιορτή της δημοκρατίας φέρνοντας την 112χρονη γιαγιά μου και ρίξαμε την ψήφο μας. Μακάρι να είναι καλό για την πατρίδα και το έθνος μας. Είπε εθελοντικά ότι θα πάει στις κάλπες και θα ψηφίσει με τα πόδια. Έτσι την φέραμε και ψήφισε. Προσευχήθηκε πολύ για το κράτος μας. “, είπε μεταξύ άλλων.

*Με πληροφορίες από skai.gr, ΕΘΝΟΣ, news247
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα