Αθλητισμός

Τουρκία: Συνέλαβαν Ιρανό ποδοσφαιριστή για τον πανηγυρισμό του

«Υποκίνησε σε μίσος» - Τι έγραφε το μήνυμα στον επίδεσμό του

Parallaxi
τουρκία-συνέλαβαν-ιρανό-ποδοσφαιρισ-1106362
Parallaxi

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον ισραηλινό ποδοσφαιριστή Sagiv Jehezkel, λόγω χειρονομίας του, με την οποία υποστήριζε τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα μετά το γκολ που πέτυχε για την Αντάλιασπορ στον αγώνα με την Τραμπζονσπόρ.

Ο Jehezkel, ο οποίος πέτυχε το γκολ της Antalyaspor στο 68ο λεπτό του αγώνα, έδειξε στις οθόνες κάτι που είχε γράψει στον επίδεσμο στον καρπό του χεριού του κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του γκολ. Αναφερόμενος στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, έγραψε στον επίδεσμό του «100 ημέρες μετά την 7η Οκτωβρίου», έχοντας ζωγραφισμένη μαζί και την ισραηλινή σημαία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς δήλωσε ότι ξεκίνησε δικαστική έρευνα από την Εισαγγελία της Αττάλειας κατά του Ισραηλινού ποδοσφαιριστή Sagiv Jehezkel για «δημόσια υποκίνηση σε μίσος και εχθρότητα», ενώ κι η Αντάλιασπορ ανακοίνωσε επίσης ότι θα ακυρώσει το συμβόλαιό της με τον Jehezkel. Ο Σινάν Μποζτέπε, πρόεδρος του συλλόγου της Αντάλιασπορ, έκανε δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων DHA: «Οι εθνικές αξίες είναι πάνω από όλα, το συμβόλαιό του θα λυθεί».

«Απαράδεκτη» η συμπεριφορά του

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία καταδικάζει ως «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή Segiv Jehezkel. «Θεωρούμε σωστή την απόφαση της Antalyaspor να αποκλείσει τον παίκτη από την ομάδα. Οι απαραίτητες διαδικασίες και πειθαρχικές έρευνες σχετικά με τους υπεύθυνους έχουν ξεκινήσει. Η κοινή γνώμη δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα κατά των υπευθύνων για αυτή την πράξη που θίγει την τιμή της ανθρωπιάς και τη συνείδηση της τουρκικής κοινωνίας».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα