Διεθνή

Τραγικός θάνατος για την πρόεδρο του εκδοτικού οίκου των βιβλίων του «Harry Potter»

Έχασε τη ζωή της σε ναυτικό δυστύχημα- Μαζί της ήταν ο σύζυγος και τα παιδιά της.

Parallaxi
τραγικός-θάνατος-για-την-πρόεδρο-του-ε-1041094
Parallaxi

Εικόνα: Twitter

Η Άντριεν Βόγκαν, η Αμερικανίδα πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Bloomsbury, έχασε τη ζωή της με τραγικό τρόπο σε δυστύχημα στα ανοικτά της ακτής του Αμάλφι.

Η Άντριεν Βόγκαν τραυματίστηκε θανάσιμα σε δυστύχημα έπειτα από σύγκρουση ιστιοφόρου μήκους 40 μέτρων, με περίπου 80 ξένους τουρίστες που διασκέδαζαν για ένα γάμο και ενός 9μετρου μηχανοκίνητου σκάφους όπου βρισκόταν η ίδια με τον σύζυγο, τα δύο ανήλικα παιδιά της και τον κυβερνήτη του σκάφους.

Η 44χρονη συγγραφέας, της οποίας η εταιρεία είναι περισσότερο γνωστή για τα βιβλία της σειράς φαντασίας «Harry Potter», εκτοξεύτηκε κατά την πρόσκρουση στο νερό, και βρέθηκε μεταξύ των σκαφών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του ταχύπλοου.

Τι πληροφορίες μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο σύζυγός της, Μάικ Γουάιτ, τραυματίστηκε στον ώμο, ενώ τα δύο παιδιά – 14 και 11 ετών – δεν έπαθαν κάτι. Όλοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Ο κυβερνήτης τραυματίστηκε στο χέρι, ενώ σύμφωνα με ιταλικά μέσα βρέθηκε θετικός σε τοξικολογικές εξετάσεις ναρκωτικών και αλκοόλ.

Η Άντριεν Βόγκαν υπήρξε πρόεδρος του Bloomsbury USA, καθώς και της αμερικανικής θυγατρικής της Bloomsbury Publishing, του βρετανικού εκδοτικού οίκου που επιμελήθηκε τα μυθιστορήματα του «Harry Potter». Κατείχε αυτήν τη θέση από το 2021. Από το 2015 έως το 2018, εργάστηκε για τον εκδοτικό όμιλο Disney. Λάτρευε τα ταξίδια και είχε έρθει και στην Ελλάδα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα