UNRWA: Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο, ενώ του δώσαμε συντεταγμένες για να μην το κάνει

«Αυτό που συνέβη είναι ένδειξη ότι δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα»

Parallaxi
unrwa-το-ισραήλ-βομβάρδισε-σχολείο-ενώ-του-1171294
Parallaxi

Ο Adnan Abu Hasna, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), αποκάλυψε ότι το Ισραήλ στόχευσε ένα σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένους στον καταυλισμό Nuseirat στη Λωρίδα της Γάζας, παρά το ότι έστειλε τις συντεταγμένες του εκ των προτέρων για να αποτρέψει επιθέσεις σε αυτό.

Ο Ανταποκριτής του Sky News Arabia ανέφερε προηγουμένως, την Κυριακή, ότι 12 σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα επιδρομής ισραηλινών αεροσκαφών στη Σχολή Abu Oreiban, που συνδέεται με την UNRWA.

Ο Αμπού Χάσνα είπε σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia, «Αυτό το σχολείο είναι όπου φιλοξενούνται χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι από διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας».

Πρόσθεσε: «Οποιοδήποτε σχολείο προετοιμαστεί ως κέντρο καταφυγίου θα ειδοποιηθεί στον ισραηλινό στρατό και οι συντεταγμένες του θα σταλούν στις ισραηλινές αρχές για να αποφευχθεί το χτύπημα από αεροπορικές επιδρομές ή βομβαρδισμούς πυροβολικού», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι Η υπηρεσία «πολλές φορές» στέλνει τις συντεταγμένες όλων των κέντρων καταφυγίων της, στα οποία περιλαμβάνονται εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας θεώρησε ότι “αυτό που συνέβη είναι ένδειξη ότι δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα, είτε τα κέντρα της UNRWA, οι δρόμοι, η παραλία ή η περιοχή Mawasi. Όλοι έχουν εκτεθεί σε κινδύνους ανά πάσα στιγμή”.

Ο Αμπού Χάσνα υπολόγισε ότι περίπου 190 σχολεία και καταφύγια καταστράφηκαν πλήρως ή μερικώς ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιδρομών σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας από το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 530 εκτοπισμένοι έχουν σκοτωθεί σε καταφύγια της UNRWA, επιπλέον των 195 υπαλλήλων της υπηρεσίας μέχρι στιγμής, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος.

Η στόχευση του σχολείου της UNRWA ήρθε μια ημέρα αφότου το Ισραήλ στόχευσε την περιοχή Al-Mawasi στο Khan Yunis, σκοτώνοντας περισσότερους από 90 Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας εκατοντάδες.

Χτες Κυριακή, το Ισραήλ επιβεβαίωσε τη δολοφονία του διοικητή της Ταξιαρχίας Χαν Γιούνις του κινήματος της Χαμάς, Ράφι Σαλαμά, στην επιδρομή που είχε στόχο τον Αλ Μαουάσι.

Ο Γενικός Επίτροπος της UNRWA, Φιλίπ Λαζαρινί, εκτίμησε προηγουμένως ότι ο οργανισμός διαθέτει κεφάλαια για να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε τους δωρητές να χρηματοδοτήσουν την UNRWA, επισημαίνοντας την απουσία οποιασδήποτε εναλλακτικής σε αυτήν, παρά τις ισραηλινές κατηγορίες ότι υποστηρίζει το κίνημα της Χαμάς.

Πηγή: skynewsarabia

Mετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα