Διεθνή

Βαλτική θάλασσα: 7χρονο νεκρό αγόρι που έπεσε από πλοίο – Νεκρή και η μητέρα του

Η 36χρονη γυναίκα έπεσε στη θάλασσα για να το σώσει

Parallaxi
βαλτική-θάλασσα-7χρονο-νεκρό-αγόρι-που-988689
Parallaxi

Ένα 7χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του, αφού έπεσε στη θάλασσα από επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι έχασε τη ζωή της και η μητέρα του, αφού πήδηξε στη θάλασσα για να το σώσει.

Το περιστατικό έγινε την Πέμπτη (29/06), όταν το παιδί έπεσε στη Βαλτική Θάλασσα πριν η μητέρα του πηδήξει στο νερό μετά από αυτό, δήλωσε εκπρόσωπος της Σουηδικής Ναυτιλιακής Διοίκησης. Οι σουηδικές αρχές δηλώνουν ότι έχουν ξεκινήσει έρευνα, προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, και οι δύο βρίσκονταν στο οχηματαγωγό Stena Spirit, που ταξίδευε από το πολωνικό λιμάνι της Γκντίνια προς το σουηδικό λιμάνι της Καρλσκρόνα. Το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου και φέρεται να έκανε αναστροφή για να επιστρέψει στο σημείο όπου έπεσαν.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας διάσωσης της μητέρας και του παιδιού, τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και οι σουηδικές αρχές, έστειλαν πλοία και ελικόπτερα. Η 36χρονη γυναίκα και το παιδί μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο της Καρλσκρόνα, πριν διαπιστωθεί ο θάνατός τους λίγη ώρα αργότερα.

Και οι δύο πιστεύεται ότι είναι Πολωνοί πολίτες, με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Mariusz Ciarka να δηλώνει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ήταν αδύνατο να σωθούν οι ζωές των δύο. Ο ίδιος δήλωσε: “Δυστυχώς, το πρωί λάβαμε πληροφορίες από τη σουηδική πλευρά ότι πρέπει να διαβιβάσουμε αυτά τα τρομερά νέα στην οικογένεια, διότι τόσο το αγόρι όσο και η γυναίκα είναι νεκροί“.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αγόρι έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων από το πλοίο. Η εκπρόσωπος της Stena Line, Agnieszka Zembrzycka, δήλωσε στο TVN 24: “Προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για το αν αυτό οφείλεται σε δυσλειτουργία του πλοίου. Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία και άλλες αρχές που έχουν οριστεί για να εξηγήσουν τα αίτια και τις συνθήκες αυτού του γεγονότος“.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα