Διεθνή

Βίκτορ Όρμπαν: Έκανε δώρο στον Ερντογάν ένα άλογο

Το ηλεκτρικό όχημα που έκανε δώρο ο Ερντογάν στον Ούγγρο πρωθυπουργό

Parallaxi
βίκτορ-όρμπαν-έκανε-δώρο-στον-ερντογά-1096416
Parallaxi

Τα Χριστούγεννα είναι περίοδος ανταλλαγής αγάπης και δώρων, και από το μοτίβο δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν ούτε οι ηγέτες της Ουγγαρίας και της Τουρκίας. Κατά την επίσκεψή του στην Βουδαπέστη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε ως δώρο από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν ένα καθαρόαιμο άλογο που ανήκει στο Ιππικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Από την άλλη, ο Ερντογάν του χάρισε ένα ηλεκτρικό όχημα.

Τι δίδυμο από Κεν, σχολιάζει το Politico αναφερόμενο στην ταινία «Barbie», όπου βλέπουμε τα άλογα να συμβολίζουν την επιτομή της αρρενωπότητας, τουλάχιστον σύμφωνα με τον χαρακτήρα του Ράιαν Γκόσλινγκ, που υποδύεται τον Κεν.

Οι επίσημες επισκέψεις των ηγετών σε άλλα κράτη εθιμοτυπικά συνοδεύονται από ανταλλαγές συμβολικών δώρων, ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση τα δώρα που αντάλλαξαν Ερντογάν και Όρμπαν θεωρούνται ενδεικτικά της σχέσης τους και της σύμπνοιας που υπάρχει μεταξύ τους σε διάφορα θέματα του ΝΑΤΟ.

Συγκριτικά, κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα στις αρχές του Δεκεμβρίου, ο Ερντογάν έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα βιβλίο, την έκδοση της Τουρκικής Προεδρίας για τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει επικαιροποιηθεί ώστε να συμπεριλάβει και τα τελευταία γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δώρισε με τη σειρά του στον Τούρκο πρόεδρο ένα βιβλίο για την αναστήλωση των οθωμανικών μνημείων στην ελληνική επικράτεια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα