Διεθνή

Βίντεο: Κακοποιός όρμηξε σε δικαστή πάνω στην έδρα

Σκηνές χάους στο δικαστήριο

Parallaxi
βίντεο-κακοποιός-όρμηξε-σε-δικαστή-πά-1102321
Parallaxi

Απίστευτο βίντεο το οποίο καταγράφει τη στιγμή που δικαστής στο Λας Βέγκας δέχεται επίθεση από άνδρα μέσα στο δικαστήριο, όταν του αρνήθηκε ανατολή, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου.

Ο 30χρονος Ντέομπρα Ρέντεν, βρισκόταν στο δικαστήριο του Λας Βέγκας για την ακρόαση της ποινής του το πρωί της Τετάρτης, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του για απόπειρα σωματικής βλάβης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη η εκπρόσωπος του όγδοου δικαστηρίου.

Σε ένα βίντεο από την ακροαματική διαδικασία, το οποίο κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ρέντεν φαίνεται να πηδάει πάνω από τον πάγκο της δικαστικής αίθουσας πάνω στη δικαστή Μέρι Κέι Χόλτους.

Οι Αμερικανικές σημαίες πέφτουν στο έδαφος, η δικαστής εξαφανίζεται από το πλάνο, ενώ για λίγα λεπτά ακούγονται βρισιές. Δευτερόλεπτα αργότερα, τρεις άνδρες φαίνονται να προσπαθούν να ακινητοποιήσουν τον Ρέντεν, ενώ τον γρονθοκοπούν επανειλημμένα.

Η 62χρονη δικαστής τραυματίστηκε και η κατάστασή της παρακολουθείται, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου. Ένας δικαστικός επιμελητής τραυματίστηκε επίσης και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά η κατάστασή της είναι σταθερή, επεσήμανε η ίδια πηγή.

«Επιβραβεύουμε τις ηρωικές πράξεις του προσωπικού, των αστυνομικών αρχών και όλων των άλλων που ακινητοποίησαν τον κατηγορούμενο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Όγδοο Δικαστικό Περιφερειακό Δικαστήριο. «Επανεξετάζουμε όλα τα πρωτόκολλά μας και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την προστασία της δικαιοσύνης, του κοινού και των υπαλλήλων μας», τόνισε.

Ο Ρέντεν φυλακίστηκε το 2021 για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, σύμφωνα με τα αρχεία του Τμήματος Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων της Νεβάδα.

Η δικαστής Χόλτους ανέλαβε την έδρα στην κομητεία Clark τον Ιανουάριο του 2019, αφού εργάστηκε το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας για περισσότερα από 27 χρόνια, σύμφωνα με το 8ο δικαστικό περιφερειακό δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι πριν από την είσοδο σε μια αίθουσα δικαστηρίου της κομητείας Κλαρκ, οι επισκέπτες ελέγχονται για όπλα και άλλα παράνομα αντικείμενα. Ζητείται επίσης από τους επισκέπτες να κάθονται ήσυχα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα