Διεθνή

Βίντεο: Θεαματικές καταιγίδες χτυπούν τις ΗΠΑ

Οι κάτοικοι μοιράστηκαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες και βίντεο δείχνοντας την ισχυρή ομορφιά της φύσης.

Parallaxi
βίντεο-θεαματικές-καταιγίδες-χτυπού-600282
Parallaxi
Εικόνα: Twitter

Πλάνα τεράστιων κυττάρων που διασχίζουν το Κάνσας έχει γεμίσει το διαδίκτυο από τους κατοίκους.

Ένα supercell, ή περιστρεφόμενη καταιγίδα, είναι ο σπανιότερος τύπος καταιγίδας και έχει τη δυνατότητα να είναι η πιο επικίνδυνη. Συνήθως διαρκεί μεταξύ δύο και τεσσάρων ωρών και συχνά κυριαρχεί στο τοπικό καιρικό σύστημα σε μια περιοχή περίπου 20 τετραγωνικών μιλίων.

 

Τα supercells είναι γνωστά στις κυρίως πολιτείες της Αλέας , το οποίο περιλαμβάνει το βόρειο Τέξας, την Οκλαχόμα, το Κάνσας, τη Νεμπράσκα, την Αϊόβα και τη Νότια Ντακότα.

Ενώ αυτά τα βίντεο δείχνουν την ισχυρή ομορφιά της φύσης, η σκοτεινότερη πλευρά τουσ πιθανότατα θα παρουσιαστεί τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς η Εθνική Υπηρεσία Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) προβλέπει ακόμη έναν χρόνο άγριων τυφώνων του Ατλαντικού.

Το ομοσπονδιακό Κέντρο Πρόβλεψης Κλίματος κυκλοφόρησε την εποχική πρόβλεψη τυφώνα την Πέμπτη και αναμένει ότι μεταξύ 13 και 19 καταιγίδων θα χτυπήσουν τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 6 έως 10 τυφώνων κατηγορίας 3 ή παραπάνω.

Για αναφορά, μια μέση καταιγίδα περιέχει 12 καταιγίδες γνωστές με ονόματα, και συνήθως περιλαμβάνει έξι τυφώνες, εκ των οποίων οι τρεις θα θεωρούσαν σημαντικές. Εάν οι προβλέψεις γίνουν πραγματικότητα, θα σηματοδοτήσει το πέμπτο συνεχόμενο έτος ασυνήθιστα υψηλής δραστηριότητας καταιγίδων στις ΗΠΑ. Η τροπική καταιγίδα Arthur έπληξε τη Βόρεια Καρολίνα τη Δευτέρα πριν από την επίσημη έναρξη της σεζόν τυφώνα την 1η Ιουνίου.

Αυτή η εποχή των τυφώνα θα περιπλέξει τις ήδη καταστροφικές προσπάθειες για την καταπολέμηση των εστιών κοροναϊού σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες, το lockdown του ιού και η επακόλουθη πτώση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί στην πραγματικότητα να ενισχύσουν ορισμένα συστήματα καταιγίδας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα