Διεθνή

Βρετανία: Αστυνομικοί ακινητοποίησαν σκύλο με τέιζερ

Τι απαντούν οι Αρχές μετά τις έντονες αντιδράσεις

Parallaxi
βρετανία-αστυνομικοί-ακινητοποίησα-972660
Parallaxi

Σάλος προκλήθηκε στη Βρετανία μετά από ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας που έδειχνε αστυνομικούς να ακινητοποιούν ένα σκύλο με τέιζερ και στη συνέχεια τον τοποθετούν σε έναν πλαστικό κάδο απορριμμάτων.

Το βίντεο τραβήχτηκε την Τρίτη στο Κόβεντρι και δείχνει πως ο σκύλος που ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που ήταν σε περιπολία στην περιοχή είχε επιτεθεί νωρίτερα σε άλλα σκυλιά, ενώ οι άνθρωποι που ήταν ανήσυχοι τριγύρω προσπαθούσαν να χωρίσουν τα ζώα.

 

Τι απαντάει η αστυνομία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μαζί με το βίντεο από τις κάμερες των αστυνομικών, η αστυνομία του West Midlands, ανέφερε πως το ζώο ήταν «ξεκάθαρα εκτός ελέγχου» και είχε επιτεθεί σε άλλα σκυλιά προτού οι αστυνομικοί χρησιμοποιήσουν το τέιζερ.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της αστυνομίας ο σκύλος αποτελούσε «κίνδυνο» για τους ανθρώπους που βρισκόταν στην περιοχή, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και παιδιά.

«Η Ομάδα Επικίνδυνων Σκύλων πήρε τον σκύλο, ο οποίος έκτοτε αξιολογείται από κτηνίατρο και έχει ασφαλιστεί σε ένα σπίτι σκύλου», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας που εμφανίζεται στο βίντεο σύμφωνα με το Sky News.

«Ο σκύλος είναι σε καλή φόρμα και καλά και φροντίζεται από το προσωπικό στο σκυλόσπιτο, ενώ ο ιδιοκτήτης έχει ενημερωθεί πλήρως για τις ενέργειες της αστυνομίας», προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

Τέλος, σύμφωνα με όσα ανάφερε ο εκπρόσωπος: «Ο σκύλος που δέχθηκε την επίθεση είναι στο σπίτι και αναρρώνει».

Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για παρακώλυση του έργου της αστυνομίας, ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Πηγή: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα