Διεθνή

Βρετανία: Έντονες αντιδράσεις μετά την ερώτηση του Σούνακ σε άστεγο

Πιο συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ρώτησε άστεγο σε συσσίτιο εάν είναι επιχειρηματίας.

Parallaxi
βρετανία-έντονες-αντιδράσεις-μετά-τη-952568
Parallaxi

Χριστουγεννιάτικη γκάφα ολκής για τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σκούνακ, ο οποίος στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου «πνεύματος» βρέθηκε σε συσσίτιο την Παρασκευή και μοίρασε γεύματα σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη με τις κάμερες να απαθανατίζουν τις στιγμές.

Όμως ο διάλογος που είχε με έναν άστεγο άνδρα ήρθε για να βάλει τέλος στα όποια επικοινωνιακά οφέλη μίας τέτοιας κίνησης. Ο Σούνακ ρώτησε τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος πήγε στο συσσίτιο για να φάει, αν εργάζεται στις επιχειρήσεις. Ο άνδρας του απάντησε ότι είναι άστεγος, αλλά ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός δεν σταμάτησε τον άβολο διάλογο.

Ο Σουνάκ μίλησε για το παρελθόν του στον χρηματοπιστωτικό τομέα και ρώτησε αν θα ήταν κάτι που ο άνδρας «θα ήθελε να ασχοληθεί». Ο άνδρας απάντησε: «Δεν θα με πείραζε, αλλά δεν ξέρω, θα ήθελα πρώτα να περάσω τα Χριστούγεννα».

Εξήγησε μάλιστα ότι απλά ελπίζει μια φιλανθρωπική οργάνωση να του βρει κάποιο προσωρινό κατάλυμα, ώστε να μην είναι στο δρόμο τα Χριστούγεννα. Η αντιπρόεδρος των Εργατικών, Angela Rayner, περιέγραψε την ανταλλαγή απόψεων ως βασανιστική.

Ο Σουνάκ χρησιμοποίησε την δράση του για να περιγράψει ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί 2 δισεκατομμύρια λίρες για την αντιμετώπιση των αστέγων και του πρόχειρου ύπνου σε βάθος τριετίας.

Οι Εργατικοί καταγγέλλουν τον “εκτός τόπου” πρωθυπουργό Σούνακ επειδή ρώτησε έναν άστεγο αν είναι επιχειρηματίας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ επικρίθηκε δριμύτατα σήμερα επειδή φάνηκε να μην έχει καμία επαφή με τον απλό κόσμο, καθώς ρώτησε έναν άστεγο, σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση, αν είναι επιχειρηματίας και θέλει να ασχοληθεί με τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Ο Σούνακ, πρώην στέλεχος της τράπεζας Goldman Sachs και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία, σερβίριζε πρωινό σε ένα καταφύγιο αστέγων στο Λονδίνο, την Παρασκευή, όταν έπιασε κουβέντα με έναν άνδρα που είπε ότι ονομάζεται Ντιν.

«Εργάζεστε σε επιχειρήσεις;» ακούστηκε να ρωτά ο πρωθυπουργός, δίνοντάς του ένα πιάτο με λουκάνικα, τοστ και αυγά.

«Όχι, είμαι άστεγος. Στην πραγματικότητα, είμαι άστεγος», απάντησε ο συνομιλητής του.

Η Άντζελα Ρέινερ, η αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, ανάρτησε στο Twitter ένα στιγμιότυπο της συνομιλίας, χαρακτηρίζοντας την «θλιβερή». Ένας άλλος βουλευτής των Εργατικών, ο Μπιλ Έστερσον, είπε ότι ο Σούνακ ήταν «εκτός τόπου».

Ο αμήχανος διάλογος με τον άστεγο ξεκίνησε όταν εκείνος ρώτησε τον πρωθυπουργό αν «τακτοποίησε την οικονομία». Ο άστεγος κατόπιν του είπε ότι ενδιαφέρεται για τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά και ο Σούνακ απάντησε ότι και εκείνος εργαζόταν παλαιότερα στον χρηματοοικονομικό τομέα.

«Είναι κάτι με το οποίο θα θέλατε να ασχοληθείτε;» ρώτησε ο Σούνακ τον άνδρα.

«Ναι, δεν θα με πείραζε. Αλλά, δεν ξέρω, θα ήθελα πρώτα να τα βγάλω πέρα τα Χριστούγεννα», είπε ο Ντιν.

πηγή – ΕΘΝΟΣ, ΑΠΕ ΜΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα