Διεθνή

Βρετανία: Οι νέοι σήμερα έχουν τη χειρότερη ψυχική υγεία από όλες τις ηλικιακές ομάδες

Τι υποστηρίζει έρευνα

Parallaxi
βρετανία-οι-νέοι-σήμερα-έχουν-τη-χειρό-1048416
Parallaxi

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των Βρετανών ηλικίας 18-24 που πάσχουν από κάποια ψυχική νόσο, γεγονός που τους προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα αλλά και σε τομείς όπως η εύρεση εργασίας. Τα δεδομένα εντοπίζονται σε έρευνα του κέντρου μελέτης Resolution Foundation, που δημοσιεύτηκε σήμερα, αναφέροντας πως οι νέοι έχουν σήμερα «τη χειρότερη ψυχική υγεία από όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Το κέντρο μελέτης, παρατηρώντας ότι πληθαίνουν τα περιστατικά, απεύθυνε έκκληση για τη λήψη μέτρων εκ μέρους της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί αυτή η μάστιγα και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας «χαμένης γενιάς», όπως τονίζεται.

Αναλυτικότερα όταν η χώρα εξερχόταν από την πανδημία του κορονοϊού και την καραντίνα, δηλαδή μεταξύ 2021 και 2022, το 34% των νέων ηλικίας 18-24 ετών εκδήλωσε συμπτώματα όπως κατάθλιψη, άγχος ή διπολικές διαταραχές. Ένα ποσοστό αυξημένο σε σχέση με εκείνο που καταγράφηκε το 2000 (24%).

Επίσης τονίζεται πως οι νεαρές γυναίκες είναι εκτεθειμένες σε αυτές τις διαταραχές σε ποσοστό 41% σε σύγκριση με τους νεαρούς άνδρες όπου το ποσοστό φτάνει το 26%.

Σημαντικό ρόλο στην έξαρση των ψυχικών ασθενειών στους νέους διαδραματίζουν τα social media και τα φαινόμενα παρενόχλησης που ενθαρρύνονται μέσω αυτών. Όμως, η έρευνα τονίζει επίσης ότι «η (πολύ ευπρόσδεκτη) μείωση του στιγματισμού των προβλημάτων ψυχικής υγείας τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι περισσότεροι νέοι έχουν την τάση σήμερα να γνωστοποιούν τα συμπτώματά τους σε σύγκριση με το παρελθόν».

Αυτές οι δυσκολίες, πέραν του αντίκτυπου στην προσωπική ζωή των νέων, έχουν επιβλαβείς συνέπειες στην επαγγελματική διαδρομή τους, τα εισοδήματά τους και επιπτώσεις στους εργοδότες και τα οικονομικά του Κράτους, συνεχίζει η Resolution Foundation.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι οι νέοι που πάσχουν από ψυχικές νόσους είναι όλο και συχνότερα άνεργοι και καταλαμβάνουν χαμηλόμισθες θέσεις απασχόλησης σε σύγκριση με άλλους νέους της ίδιας ηλικίας.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα