Διεθνή

Βρετανία: Σε απαγόρευση από 31 Δεκεμβρίου τα σκυλιά american bully XL

Μετά από μια σειρά επιθέσεων

Parallaxi
βρετανία-σε-απαγόρευση-από-31-δεκεμβρίο-1076257
Parallaxi

Οι σκύλοι ράτσας american bully XL θα απαγορευτούν κι επίσημα στη Βρετανία, με νόμους που έχουν καθιερωθεί για να απαγορεύσουν την πώληση, την εκτροφή και την παράδοση των ζώων, καθώς και την απομάκρυνσή τους.

Την απαγόρευση είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός της χώρας, Rishi Sunak μετά από μια σειρά επιθέσεων νωρίτερα αυτό το έτος, συμπεριλαμβανομένης της αγριότητας ενός σκυλιού σε βάρος ενός 11χρονου κοριτσιού, αλλά και του θανάτου ενός άνδρα στο Staffordshire.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, που θα τεθούν σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου, θα είναι παράνομη η «εκτροφή, η πώληση, η διαφήμιση, η ανταλλαγή, η δωρεά, η επανεγκατάσταση, η εγκατάλειψη ή η άδεια αδέσποτων σκύλων americaγά τους με προσοχή και να τους φορούν φίμωτρα δημόσια. Η κυβέρνηση συμβουλεύει τους ανθρώπους να αρχίσουν να εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους να φορούν φίμωτρο και να περπατούν άνετα με αυτό, εάν δεν έχουν ήδη εκπαιδευτεί.

Από την 1η Φεβρουαρίου, η κατοχή ενός XL Bully θα τεθεί εκτός νόμου εντελώς, εκτός εάν οι ιδιοκτήτες εγγράψουν το ζώο τους στο Index of Exempted Dogs, όπως απαιτείται από τον νόμο περί επικίνδυνων σκύλων, βάσει του οποίου θα ελέγχεται το ζώο.

Ποιες ράτσες σκύλων απαγορεύονται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με τον νόμο περί επικίνδυνων σκύλων του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος απαγορεύει κάθε σκύλο που είναι «επικίνδυνα εκτός ελέγχου», είναι αντίθετο με το νόμο να κατέχει κανείς τις ακόλουθες ράτσες:

  • Αμερικανικό πίτμπουλ τεριέ
  • Ιαπωνική τόσα
  • Ντόγκο Αργεντίνος
  • Fila Brazileiro

Τα σκυλιά που έχουν κοινά φυσικά χαρακτηριστικά με τις απαγορευμένες ράτσες – όπως οι διασταυρώσεις – απαγορεύονται επίσης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα