Διεθνή

Βρετανία: Συνεχίζονται για πάνω από ένα χρόνο οι απεργίες των σιδηροδρομικών

20.000 υπάλληλοι που απασχολούνται σε 14 εταιρείες εκμετάλλευσης τρένων με συμβάσεις με το Υπουργείο Μεταφορών ξεκίνησαν την τρίτη 24ωρη απεργία τους μέσα σε εννέα ημέρες, το πρωί του Σαββάτου.

Parallaxi
βρετανία-συνεχίζονται-για-πάνω-από-έν-948016
Parallaxi

Οι επιβάτες αντιμετωπίζουν άλλη μία μέρα με προβλήματα στις μετακινήσεις τους με τρένο καθώς χιλιάδες μέλη στο Σωματείο Εργαζομένων Σιδηροδρόμων, Ναυτιλίας και Μεταφορών (RMT) στη Βρετανία προχωρούν σε απεργία.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, περίπου 20.000 υπάλληλοι που απασχολούνται σε 14 εταιρείες εκμετάλλευσης τρένων με συμβάσεις με το Υπουργείο Μεταφορών στην Αγγλία ξεκίνησαν την τρίτη 24ωρη απεργία τους μέσα σε εννέα ημέρες το πρωί του Σαββάτου, στη μακροχρόνια διαμάχη για τους μισθούς, τις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας.

Οι απεργίες των σιδηροδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ξεπεράσει ένα τον ένα χρόνο δράσεων καθώς ξεκίνησαν στις 21 Ιουνίου 2022. Πρόκειται για την μακροβιότερη απεργιακή δράση στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1989. Η διαμάχη του σωματείου με την Ντάουνινγκ Στριτ ξεκίνησε από την δεύτερη κυβέρνηση Τζόνσον, συνεχίστηκε κατά την κυβέρνηση Τρασ και συνεχίζεται τώρα στην κυβέρνηση Σούνακ.

Η απεργία επηρεάζει όχι μόνο τους τακτικούς επιβάτες αλλά και τα ταξίδια οικογενειών εξαιτίας της περιόδου θερινών διακοπών.

Το RMT κατηγόρησε την κυβέρνηση και τις εταιρείες ότι αρνήθηκαν να διαπραγματευτούν, αφού το συνδικάτο απέρριψε μια προσφορά κάτω του πληθωρισμού. Τα συνδικάτα αντιτίθενται επίσης στο προγραμματισμένο κλείσιμο των εκδοτηρίων εισιτηρίων, το οποίο επί του παρόντος αποτελεί αντικείμενο εκτεταμένης δημόσιας διαβούλευσης, την οποία η RMT έχει χαρακτηρίσει ως «φύλλο συκής για απολύσεις».

Τα δρομολόγια επρόκειτο να ξεκινήσουν αργά σήμερα το πρωί (Σάββατο 29/7) και να τελειώσουν νωρίς το απόγευμα, με μειωμένα δρομολόγια σε όλη την Αγγλία ενώ επηρεάζονται και τα διασυνοριακά τρένα προς τη Σκωτία και την Ουαλία.

Πηγή: news247, ertnews.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα