Διεθνή

Βρετανία: Το απόλυτο χάος στη Eurostar λόγω πλημμύρας σε σήραγγα

Αναγκάστηκε να ματαιώσει δρομολόγια η εταιρεία παραμονές Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα να αποκλεισθούν χιλιάδες επιβάτες.

Parallaxi
βρετανία-το-απόλυτο-χάος-στη-eurostar-λόγω-πλ-1100787
Parallaxi

Πολλά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών της Eurostar ματαιώθηκαν σήμερα εξαιτίας πλημμύρας που σημειώθηκε στις σιδηρογραμμές στη νότια Αγγλία, με αποτέλεσμα να αποκλεισθούν χιλιάδες επιβάτες στη διάρκεια ενός από τα σαββατοκύριακα με τη μεγαλύτερη κίνηση της χρονιάς.

H Eurostar ανακοίνωσε σήμερα το πρωί μέσω του ιστοτόπου της πως ματαιώνει τουλάχιστον 14 δρομολόγια.

Αναστάτωση και ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες μέσα στις γιορτές – Καμία αμαξοστοιχία δεν μπορεί να κυκλοφορήσει

Προκλήθηκε χάος στους σταθμούς με χιλιάδες επιβάτες να μένουν αποκλεισμένοι για ώρες τώρα. Την ίδια ώρα η Eurostar δεσμεύτηκε ότι θα έχει επιλύσει το πρόβλημα έως απόψε το βράδυ.

Αναγκάστηκε να ματαιώσει δρομολόγια η Eurostar παραμονές Πρωτοχρονιάς

«Εξαιτίας προβλήματος στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, είμαστε υποχρεωμένοι να ματαιώσουμε ορισμένους συρμούς που αναχωρούν ή έχουν προορισμό το Λονδίνο», έγραψε η εταιρεία. Συμφωνα όμως με τη βρετανική σιδηροδρομική εταιρεία South Eastern Railway, τα προβλήματα μπορεί να διαρκέσουν «μέχρι το τέλος της ημέρας».

«Πλημμύρες σημειώθηκαν στις δύο σιδηροδρομικές σήραγγες κοντά στο Έμπσφλιτ Ιντερνάσιοναλ, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο σήραγγες έκλεισαν», έγραψε αυτή η σιδηροδρομική εταιρεία.

«Καμιά αμαξοστοιχία δεν μπορεί να κυκλοφορήσει» ανάμεσα στο Saint Pancras International, το σταθμό αναχώρησης και άφιξης των Eurostar στο Λονδίνο, και το Ebbsfleet International. Καταβάλλουμε προσπάθειες για να επιλύσουμε το πρόβλημα με τις πλημμύρες» μέσα στις σήραγγες, έγραψε στη X η South Eastern Railway.

«Τα προβλήματα αναμένεται να συνεχισθούν ολόκληρη την ημέρα», πρόσθεσε η South Eastern Railway. Αυτές οι πλημμύρες στις σιδηρογραμμές επηρεάζουν, εκτός από την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών Eurostar, και την κυκλοφορία των τρένων που συνδέουν το Λονδίνο με τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας Gerrit εξακολουθούν να αναμένονται για σήμερα στο τμήμα αυτό της Αγγλίας.

Πηγή: in.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα