Διεθνή

Βρετανία: Τραγωδία με μωρό 2 ετών – Πέθανε από την πείνα καθώς ο πατέρας υπέστη ανακοπή

Ο ρόλος της κοινωνικής λειτουργού και της αστυνομίας που θα μπορούσαν να είχαν σώσει το παιδί

Parallaxi
βρετανία-τραγωδία-με-μωρό-2-ετών-πέθα-1107299
Parallaxi

Μία αδιανόητη οικογενειακή τραγωδία βλέπει το φως της δημοσιότητας, η οποία εκτυλίχθηκε στη Βρετανία, όπου ένα μωρό 2 ετών πέθανε από την πείνα δίπλα στον νεκρό πατέρα του που είχε πάθει ανακοπή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο μικρός Bronson Battersby βρέθηκε κουλουριασμένος με τις πιτζάμες του δίπλα στον 60χρονο πατέρα του Kenneth, ο οποίος πιστεύεται ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Κοινωνική λειτουργός επισκέφθηκε το σπίτι τους στο Skegness του Lincolnshire στις 2 Ιανουαρίου για μια επίσκεψη ρουτίνας, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση και επικοινώνησε με την αστυνομία.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 4 Ιανουαρίου, έκανε άλλη μία επίσκεψη, αλλά και πάλι δεν υπήρξε ανταπόκριση. Η κοινωνική λειτουργός επικοινώνησε ξανά με την αστυνομία εκείνη την ημέρα.

Η τραγωδία τελικά αποκαλύφθηκε στις 9 Ιανουαρίου, όταν η ίδια η κοινωνική λειτουργός χρησιμοποίησε ένα κλειδί, που της έδωσε ο ιδιοκτήτης, για να μπει στο σπίτι, όπου βρήκε τα πτώματα πατέρα και παιδιού.

«Αν η κοινωνική λειτουργός είχε πιέσει να μπει, θα ήταν ακόμα ζωντανός»

Η 43χρονη μητέρα του μικρού παιδιού, Sarah Piesse, είδε για τελευταία φορά τον γιο της πριν από τα Χριστούγεννα μετά από καυγά με τον πρώην σύζυγό της.

«Αν οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν κάνει τη δουλειά τους, ο Bronson θα ήταν ακόμα ζωντανός, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μπορούν να τους αφήσουν να γλιτώσουν. Πρέπει να μπορούμε να βασιστούμε στους κοινωνικούς λειτουργούς, για να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή», δήλωσε η ίδια στη Sun και πρόσθεσε:

«Είδα τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Ο Bronson πέθανε από την πείνα, επειδή πέθανε ο πατέρας του. Πιστεύουν ότι ο Kenneth πέθανε όχι νωρίτερα από τις 29 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι αν η κοινωνική λειτουργός είχε πιέσει να μπει, όταν δεν έλαβε απάντηση στις 2 Ιανουαρίου, τότε θα ήταν ακόμα ζωντανός».

 «Πολύς θυμός μέσα μου αυτή τη στιγμή»

Στο Facebook, η αδελφή του μικρού Bronson, Melaniie Battersby, έγραψε: «Το όμορφο αγοράκι άξιζε κάτι πολύ καλύτερο από αυτή τη ζωή. Σε αγαπάμε Bronson, για πάντα ένα κομμάτι μας και για πάντα ο μικρός μου αδελφός. Το μυαλό και η καρδιά μου είναι κομμάτια. Πολύς θυμός μέσα μου αυτή τη στιγμή, ενώ θέλω απλώς να θυμάμαι το μικρό του χαμόγελο. Ήταν τέλειος».

Ο μικρός Bronson εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός από τον γείτονά του, σε επίσκεψη τα Χριστούγεννα. Ο Kenneth έστειλε στη συνέχεια μήνυμα στον ίδιο γείτονα, λέγοντας: «Ευχαριστώ πολύ για τη φροντίδα, σημαίνει τα πάντα για μένα καιτον Bronson».

Την ίδια μέρα, κοινωνικός λειτουργός έστειλε μήνυμα στον Kenneth για να κανονίσει μια επίσκεψη στις 2 Ιανουαρίου.

Ο Kenneth ήταν άνεργος και είχε μια προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση που του είχε προκαλέσει σοβαρό ίκτερο τους μήνες πριν από τον θάνατό του.

Ο Bronson είχε επίσης ταξινομηθεί ως ευάλωτος από τις κοινωνικές υπηρεσίες που σημαίνει ότι δεχόταν εβδομαδιαίες επισκέψεις από κοινωνικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με τη Sun, η κοινωνική λειτουργός δεν έχει τεθεί σε αναστολή, αλλά έλαβε οικειοθελώς άδεια.

πηγή ieidiseis – Daily Mail,

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα