Διεθνή

Βρετανός τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση καρχαρία

Ο Πίτερ Σμιθ βρίσκεται στην εντατική αφού υπέστη σοβαρές βλάβες σε χέρια και πόδι και τρύπημα στην κοιλιά από επίθεση «ταύρου καρχαρία».

Parallaxi
βρετανός-τουρίστας-τραυματίστηκε-σο-753668
Parallaxi

Ο Βρετανός τουρίστας που τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση καρχαρία σε νησί της Καραϊβικής μεταφέρθηκε άμεσα στην εντατική. «Έχει επίγνωση του τι συμβαίνει και μπορεί να επικοινωνήσει», δήλωσε η σύζυγός του.

Ο Πίτερ Σμιθ, 64 ετών, από το Μπέρκχαμστεντ του Χέρτφορντσάιρ, δέχθηκε την επίθεση στα 10 μέτρα από την ακτή, κοντά στο ξενοδοχείο «Starfish» στον κόλπο Courland στη βόρεια ακτή του Τομπάγκο το πρωί της Παρασκευής.

Υπέστη ζημιές στο αριστερό χέρι και πόδι, τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στο δεξί του χέρι. Οι έρευνες δείχνουν πως η επίθεση προκλήθηκε από έναν «ταύρο καρχαρία», σπάνιο είδος.

Η κατάσταση του είναι «σταθερή», μετά από χειρουργική επέμβαση το βράδυ της Κυριακής, στο τοπικό νοσοκομείο.

Η σύζυγος του Τζοάνα, δήλωσε στο BBC πως: «Από τις 9 το πρωί, τοπική ώρα σήμερα, ο Πίτερ έχει τις αισθήσεις του και μπορεί να επικοινωνήσει λίγο, αν και εξακολουθεί να είναι εξαντλημένος εξαιτίας της περιπέτειας του και της ισχυρής φαρμακευτικής αγωγής».

Ο ίδιος ευχαρίστησε, δύο ντόπιους. που πολέμησαν τον καρχαρία, μέσα στο νερό, στην προσπάθεια τους να τον σώσουν Εκτιμάται ότι είχε μήκος 2 μέτρα και πλάτος 3 μέτρα .

Το ζευγάρι έκανε διακοπές στο νησί Τομπάγκο της Καραϊβικής και επρόκειτο να πετάξει για Ηνωμένο Βασίλειο, την ίδια μέρα.

Αρκετές παραλίες εκκενώθηκαν εξαιτίας της επίθεσης. Πέρυσι, υπήρξαν 69 απρόκλητες επιθέσεις καρχαρία και 22 δαγκώματα σε όλο τον κόσμο, μαζί με 14 θανάτους, σύμφωνα με το International Shark Attack File που εδρεύει στη Φλόριντα.

Πηγή: theguardian.com

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα