Διεθνή

Υπόθεση Μαντλίν: Οι αρχές ερευνούν πηγάδια

Τα νεότερα για την υπόθεση που συγκλονίζει.

Parallaxi
υπόθεση-μαντλίν-οι-αρχές-ερευνούν-πηγ-606781
Parallaxi

μαντλιν

Πηγάδια ερευνούν τώρα οι αρχές για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αστυνομικοί και δύτες στην περιοχή Αλγκάρβε έστρεψαν τις έρευνές τους σε τρία πηγάδια σε αχρηστία στο Vila do Bispo για οκτώ ώρες την Πέμπτη.  

Πρόκειται για περιοχή γύρω στα 16 χιλιόμετρα από το τουριστικό θέρετρο Praia da Luz, όπου και εξαφανίστηκε η Μαντλίν στις 3 Μαΐου 2007.

Στο σημείο βρέθηκαν άτομα με ειδικό καταδυτικό εξοπλισμό προκειμένου να εξετάσουν τα πηγάδια, το μεγαλύτερο εκ των οποίων πιστεύεται πως ξεπερνά τα 13 μέτρα σε βάθος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα σημεία βρίσκονται σε παραλία όπου είχε φωτογραφηθεί το βανάκι του υπόπτου Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Πάντως, οι γονείς δεν έχουν ενημερωθεί για τους λόγους για τους οποίους οι έρευνες γίνονται στα πηγάδια.

Υπενθυμίζεται ότι, η έρευνα για την εξαφάνιση της Μαντλίν ξεκίνησε ξανά τον Ιούνιο όταν οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν πως εξετάζουν στον Μπρίκνερ, έναν καταδικασμένο Γερμανό παιδόφιλο.   

Ο ίδιος βρίσκεται στην φυλακή για εμπόριο ναρκωτικών και τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας το 2005, επίσης στο Praia da Luz.

Οι γονείς της Μαντλίν αρνούνται πως έβαλαν επιστολή από τις γερμανικές αρχές περί «ενδείξεων ή αποδείξεων» ότι η κόρη τους είναι νεκρή.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς τόνισε πως οι εισαγγελικές αρχές έχουν «ισχυρές», αλλά όχι «ιατροδικαστικές αποδείξεις» πως η Μαντλίν δολοφονήθηκε από τον ύποπτο.

Με πληροφορίες από Guardian

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα