Υπόθεση βιασμών της Ζιζέλ Πελικό: Ανησυχία για το μέλλον της δίκης – «Θα είναι καταστροφή»

Ο Ντομινίκ Πελικό απουσίαζε από την ακρόαση της δίκης, για ιατρικούς λόγους, αλλά αναμένεται να επιστρέψει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Parallaxi
υπόθεση-βιασμών-της-ζιζέλ-πελικό-ανησ-1210703
Parallaxi

Ο Ντομινίκ Πελικό είναι ο κύριος κατηγορούμενος στη δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ και δεν έχει παραστεί στις ακροάσεις από την αρχή της εβδομάδας λόγω προβλημάτων υγείας.

Σύμφωνα με το bfmtv, η επιστροφή του στο δικαστήριο είναι κρίσιμη και έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, εάν η θεραπεία που ακολουθεί φανεί αποτελεσματική.

Σε περίπτωση που η υγεία του δεν βελτιωθεί εγκαίρως, «θα πρόκειται για καταστροφή», δήλωσε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου ο Roger Arata, πρόεδρος του ποινικού δικαστηρίου στο διαμέρισμα Vaucluse. Η παρουσία του βασικού κατηγορουμένου είναι ζωτικής σημασίας για τη δίκη.

Εφόσον επιστρέψει, ο Ντομινίκ Πελικό αναμένεται να ανακριθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μαζί με τους άλλους κατηγορούμενους.

«Η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί»

Η ιατρική εξέταση που έγινε την ίδια ημέρα έδειξε ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν σε θέση να παραστεί στο δικαστήριο. «Η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί και δεν είναι σε θέση να εμφανιστεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή», εξήγησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Roger Arata. «Πιθανότατα θα νοσηλευτεί σε τοπικό νοσοκομείο. Δεν θα μπορέσουμε να δούμε τον κ. Πελικό σε καλή κατάσταση πριν από τη Δευτέρα», συμπλήρωσε.

Ο Ντομινίκ Πελικό επρόκειτο να καταθέσει για πρώτη φορά στη δίκη αυτή την εβδομάδα, ωστόσο η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται παρά την απουσία του. Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία εστιάστηκε στις ψυχολογικές αξιολογήσεις των κατηγορουμένων, με τη συμμετοχή ψυχολόγου.

Η υπόθεση βιασμών της Ζιζέλ Πελικό

Μεταξύ του 2011 και του 2020, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, η Ζιζέλ Πελικό έπεσε θύμα βιασμού συνολικά 200 φορές, εκ των οποίων οι 92 από αυτούς ήταν από άνδρες που στρατολόγησε ο πρώην σύζυγός της.

Από τη Δευτέρα (2/9), η 72χρονη γυναίκα δεν έχει χάσει ούτε ένα λεπτό από την ακροαματική διαδικασία. Παρέμεινε όρθια στα έδρανα των πολιτικών διαδίκων περιτριγυρισμένη από τα τρία παιδιά της και μόλις λίγα μέτρα μακριά από αυτούς τους άνδρες που δεν γνωρίζει, οι οποίοι κατηγορούνται ότι τη βίασαν.

Η συγκλονιστική κατάθεση της Ζιζέλ Πελικό: «Η ζωή μου κατέρρευσε, υπήρξα θύμα στον βωμό της ακολασίας»

Στις 2 Νοεμβρίου του 2020, η Ζιζέλ κλήθηκε μαζί με τον σύζυγό της στο αστυνομικό τμήμα. Όπως είπε πίστευε πως ήταν μια «τυπική κλίση». Μέχρι τότε δεν είχε καμία αμφιβολία για τον σύζυγό της. «Η ζωής μας δεν ήταν τέλεια, αλλά για πενήντα χρόνια ήμασταν πάντα μαζί. Οικονομικά προβλήματα, προβλήματα σχέσεων, προβλήματα υγείας, πάντα στήριζα τον σύζυγό μου».

Όταν έφτασε στο αστυνομικό τμήμα διαπίστωσε πως την είχαν καλέσει χωριστά από τον σύζυγό της. Για περίπου μια ώρα δεχόταν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τον Ντομινίκ Πελικό και τη ζωής. «Δεν καταλάβαινα τις ερωτήσεις που μου γίνονταν». Της ζητούσαν για παράδειγμα να περιγράψει τον σύζυγό της με την ίδια να κάνει λόγο για έναν «στοργικό άνθρωπο».

Κάποια στιγμή οι ερωτήσεις σταμάτησαν και ο αστυνομικός προχώρησε στην τραγική αποκάλυψη: «Θα σας δείξω πράγματα που δεν θα σας ευχαριστήσουν» της είπε και εκείνη του απάντησε πως «την τρομάζει». «Δεν είχα ιδέα την παραμικρή ιδέα του τι πρόκειται να μου δείξει».

«Μου δείχνει μια φωτογραφία. Δεν έχω τα γυαλιά μου. Δεν αναγνωρίζω τη γυναίκα στο κρεβάτι. Μου λέει ‘κυρία Πελικό, κοιτάξτε προσεκτικά’. Δυσκολεύομαι να αναγνωρίσω τον εαυτό μου, είμαι ντυμένη με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Στην τρίτη φωτογραφία, του λέω “σταμάτα, αυτές είναι σκηνές βιασμού. Κοιμάμαι και με βιάζουν. Ο βιασμός είναι κακός, είναι βάρβαρο”. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να πάω στο σπίτι μου».

«Ο κόσμος μου καταρρέει. […] Όλα όσα έχτισα με τον Ντομινίκ Πελικό καταρρέουν. 3 παιδιά, 7 εγγόνια, ένα δεμένο ζευγάρι. Ακόμα και οι φίλοι μας έλεγαν ότι ήμασταν το ιδανικό ζευγάρι. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα ανακαλύψω στη συνέχεια» ανέφερε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους κατασχέθηκε ο υπολογιστής του συζύγου της, στον οποίο βρέθηκαν πολλά βίντεο που είχε τραβήξει με την ίδια να είναι αναίσθητη και να βιάζεται από άνδρες.

«Καμιά συναίνεση. Υπήρξα θύμα στο βωμό της ακολασίας»

Όπως είπε η Ζιζέλ Πελικό πλέον έχει δει όλα τα βίντεο. «Δεν είναι σκηνές σεξ, είναι σκηνές βιασμού, υπάρχουν δύο ή τρεις από αυτούς πάνω μου. Είμαι αναίσθητη. Ποτέ δεν έχω κάνει τρίο ούτε swinging», είπε, απαντώντας στους ισχυρισμούς κάποιων εκ των κατηγορουμένων πως πίστευαν πως όλα αυτά γίνονταν με τη συναίνεσή της, στο πλαίσιο κάποιας ερωτικής φαντασίωσης του ζευγαριού.

«Υπήρξα θύμα στο βωμό της ακολασίας (…) Όταν βλέπεις αυτή τη γυναίκα, ναρκωμένη, κακοποιημένη, σαν νεκρή σε ένα κρεβάτι. Αυτοί οι άνδρες με κακοποιούν, με εκμεταλλεύονται», είπε και πρόσθεσε: «Δεν είμαι καθόλου συνεργός, ποτέ δεν προσποιήθηκα ότι κοιμάμαι. Δεν είμαι συνεργός, ποτέ δεν προσποιήθηκα ότι κοιμάμαι, ποτέ τίποτα. Μπορώ να το ορκιστώ αν χρειαστεί».

«Για αυτό ζήτησα να μη γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών»

Σημειώνεται πως η Ζιζέλ Πελίκο ζήτησε η ίδια να μην τηρηθεί η ανωνυμία στη δίκη και να δημοσιοποιηθούν όσα θα ειπωθούν στη δίκη. Όπως τόνισε αυτό θα επιθυμούσαν οι βιαστές της. Η ίδια θέλει η φρικιαστική ιστορία της να έρθει στο φως ώστε «καμιά γυναίκα να μην υποβληθεί σε χημική υποταγή», ένας όρος που χρησιμοποιείται διεθνώς για θύματα που ναρκώθηκαν και στη συνέχεια βιάστηκαν. «Για αυτόν τον λόγο δεν ήθελα η δίκη να είναι κεκλεισμένων των θυρών. Το κάνω για λογαριασμό όλων εκείνων των γυναικών που μπορεί να μην αναγνωριστούν ποτέ ως θύματα».

Ερωτηθείσα από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να απαντήσει στους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων πως δεν υπήρξε πρόθεση βιασμού, η Ζιζέλ Πελικό τόνισε: «Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτούν τα γεγονότα – ο,τιδήποτε άλλο είναι αφόρητο. Υπάρχει ήδη ένα αίσθημα αηδίας. Αναλάβετε την ευθύνη των πράξεών σας τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας».

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα