Διεθνή

Υπουργείο Υγείας της Γάζας: 471 νεκροί από την έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί, 28 οι σοβαρά τραυματίες

Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου είναι 3.478 και ότι το 70% από αυτούς είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι.

Parallaxi
υπουργείο-υγείας-της-γάζας-471-νεκροί-απ-1071197
Parallaxi

Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα έκανε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης ότι 471 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ-Άχλι Αλ-Αράμπι στη Γάζα, 28 τραυματίστηκαν σοβαρά και 341 τραυματίστηκαν σε διάφορους βαθμούς.

Χθες βράδυ, οι Παλαιστίνιοι κατηγόρησαν την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ότι χτύπησε το σημείο, αλλά ο εκπρόσωπος των IDF δημοσίευσε βίντεο που, όπως είπε, δείχνουν ότι η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα αποτυχημένης εκτόξευσης από την Ισλαμική Τζιχάντ.

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου είναι 3.478 και ότι το 70% από αυτούς είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι.

Άνδρες και παιδιά η πλειονότητα των θυμάτων στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί

Άνδρες και παιδιά φαίνεται ότι ήταν τα περισσότερα θύματα της επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο αραβικό νοσοκομείο Al – Ahli. Ο δημοσιογράφος Hassan Asleeh από τη Γάζα μίλησε στο Al Jazeera και είπε ότι «οι γυναίκες και τα μωρά κοιμόντουσαν στα κτίρια του νοσοκομείου, στους επάνω ορόφους». «Έτσι, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ήταν τα παιδιά και οι άνδρες που κοιμόντουσαν έξω από το χώρο του νοσοκομείου», πρόσθεσε.

«Σταματήστε τις επιθέσεις σε υποδομές υγείας» στη Μέση Ανατολή, ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάλεσε σήμερα το Ισραήλ και τη Χαμάς να σταματήσουν κάθε επίθεση σε υποδομές υγείας, μία ημέρα μετά το φονικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 200 ανθρώπους σε νοσοκομείο της Γάζας.

«Ζητάμε τουλάχιστον να σταματήσουν όλες οι επιθέσεις κατά υποδομών υγείας», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε σε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δευτερευόντως, πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι, τα παιδιά, και τρίτον, πρέπει να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει από τη Ράφα στο εσωτερικό της Γάζας, διότι όλες μας οι προμήθειες έχουν ήδη τη βάση τους εκεί, αλλά τα σύνορα δεν έχουν ανοίξει ακόμα», πρόσθεσε ο ίδιος, δηλώνοντας «πολύ ανήσυχος».

Μετά την επίθεση μαχητών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει 140 επιθέσεις εναντίον δομών υγείας: 6 στο Ισραήλ, 77 στη Δυτική Όχθη και 57 στη Γάζα.

Πάνω από 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ, στην πλειονότητά τους άμαχοι που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία έγινε η επίθεση της Χαμάς.

Έκτοτε, περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε χτυπήματα ως αντίποινα του Ισραήλ στη Γάζα, στην πλειονότητά τους άμαχοι, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες παιδιά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Για τον Κλούγκε, «η μοναδική λύση είναι να σταματήσουν οι μάχες». Ο ίδιος ζητά «ειρήνη μέσω διαπραγμάτευσης που θα εγγυάται το δικαίωμα στην υγεία για όλους. Το σύνθημά μας είναι υγεία για όλους, και για τον ισραηλινό και για τον παλαιστινιακό λαό».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα