Ελλάδα

Δίκη Άλκη-Εισαγγελέας: Χτύπησαν ανελέητα το κεφάλι του όπως κλωτσάμε την μπάλα στο γήπεδο

«Ήθελαν να αφαιρέσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούσαμε. Ήταν επίτευγμα στον αιώνιο εχθρό.»- Καταπέλτης η εισαγγελέας.

Parallaxi
δίκη-άλκη-εισαγγελέας-χτύπησαν-ανελέ-964080
Parallaxi

«Ήθελαν να αφαιρέσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούσαμε. Ήταν επίτευγμα στον αιώνιο εχθρό. Χτύπησαν ανελέητα το κεφάλι του όπως κλωτσάμε την μπάλα στο γήπεδο» ανέφερε μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του μετά από άγρια επίθεση με οπαδικά κίνητρα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου.

Η Εισαγγελέας ξεκίνησε την αγόρευση με τον σχολιασμό της κατάθεσης της ιατροδικαστού Λήδας Κοβάτση που ενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση.

Όπως ανέφερε, ο Άλκης έφερε πολλαπλά τραύματα που καταφέρθηκαν με διαφορά αιχμηρά αντικείμενα, κλωτσιές και μπουνιές. «Τον χτύπησαν ξανά και ξανά. Πήγαν για να αφαιρέσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούσαν. Χτυπούσαν ανελέητα ένα ανθρώπινο κεφάλι όπως μια μπάλα στο γήπεδο. Η επίθεση τους ήταν κτηνώδης».

Σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν οι φίλοι του Άλκη, η κ. Κλιάμπα τόνισε πως δεν προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι είχαν πρόθεση να προκαλέσουν μια απλή σωματική βλάβη και κατά λάθος  καταλήξαμε σε μια επικίνδυνη βλάβη. «Χτύπημα στη βουβωνική χώρα, σημαίνει ανθρωποκτόνος δόλος. Για να σταματήσει η αιμορραγία του Δημήτρη, χρειάστηκε να μπει σε χειρουργείο. Είχε χάσει πολύ αίμα.

Η ίδια «έδειξε» ενοχή και για τους 12 κατηγορούμενους, τονίζοντας ότι «για τον θάνατο του Άλκη φταίνε όλοι, ανάλογα με τη συμμετοχή τους».

«Εάν υπήρχε ίχνος ανθρωπιάς θα είχαν επιδείξει έλεος ή μετάνοια. Συνέχισαν, όμως, μέχρι το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου, με λυσσαλέο μίσος και σκοπό την αφαίρεση ζωής. Αρκεί να πάρουν εκδίκηση για την ικανοποίηση του “εγώ” τους», ανέφερε -μεταξύ άλλων- η κ. Κλιάμπα.

Ειδικά για τον δέκατο κατηγορούμενο, η Εισαγγελέας επεσήμανε πως προκύπτει περίτρανα από τα στοιχεία, ότι δεν αρκέστηκε στο να χτυπήσει τον Δημήτρη, όπως ούτε και τον Άγγελο, αλλά σαν μαινόμενος ταύρος όρμησε και στον Άλκη για να πάρει εκδίκηση από όλους. Σχετικά με τον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν αυτός που στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ευθύνεται για το θανατηφόρο χτύπημα στον Άλκη, η κ. Κλιάμπα σχολίασε πως είναι προφανές ότι δεν άκουσε αυτά που ανέφερε η κ. Κοβάτση στην κατάθεσή της, καθώς ο θάνατος του 19χρονου προέκυψε από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε.

Η αγόρευση της Εισαγγελέας είναι σε εξέλιξη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα