Featured

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα ηγετικά στελέχη

Εξαίρεση του δικαστηρίου ζήτησε ο Λαγός που βρέθηκε στην αίθουσα του Εφετείου.

Parallaxi
δίκη-χρυσής-αυγής-κανένα-ελαφρυντικό-667495
Parallaxi

Κανένα ελαφρυντικό δε δόθηκε στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης, όπως ανακοινώθηκε στο Εφετείο το πρωί της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη.

Εξαίρεση του δικαστηρίου ζήτησε από την πλευρά του ο Ι. Λαγός που βρέθηκε στην αίθουσα.

“Υπάρχει προκατάληψη απέναντι μας. Έχει χαθεί το τεκμήριο αθωότητας. Υπάρχουν στοιχεία και θα έρθει ο συνήγορος μου για να τα δώσει” δήλωσε ο ίδιος.

14 κατηγορούμενοι λαμβάνουν ελαφρυντικά

Οι βουλευτές Μπούκουρας και Αλεξόπουλος λαμβάνουν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Στον Νικ. Μίχο αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Ο Μιχ. Αρβανίτης λαμβάνει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Σε κανέναν καταδικασθέντα για εγκληματική οργάνωση δεν αναγνωρίζεται ελαφρυντική περίσταση.

Ελαφρυντικό λαμβάνουν πλην των πρώην βουλευτών, οι: Αναδιώτης, Τσακανίκας, Αγριογιαννης, Ευγενικός, Χατζηδάκης, Μαριάς, Χρυσαφίτης, Παπαδόπουλος, Δήμου και Σκάλκος.

Οι 8 πρώτοι το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και οι δύο της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Στην αίθουσα ο Κ. Πλεύρης

9 κατηγορούμενοι λαμβάνουν κατά περίσταση τα ελαφρυντικά της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της μετεφηβικής ηλικίας.

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να μεταβεί στην αίθουσα ο Κ. Πλεύρης για να αναλύσει το αίτημα.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέως επί των ποινών και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης.

Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή από τους συγκεντρωμένους η μη αναγνώριση ελαφρυντικών Στο άκουσμα της είδησης ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά καταδικασθέντες για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στο Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «ο λαός απαιτεί οι φασίστες φυλακή».

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ / news247.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα