Top

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα – Όλες οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις

Σε κλοιό συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων όλη η χώρα.

Parallaxi
δίκη-χρυσής-αυγής-ξεσηκωμός-σε-όλη-τη-χ-664847
Parallaxi

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην 7η Οκτωβρίου, ημέρα που όλη η Ελλάδα με κομμένη την ανάσα περιμένει να ακούσει την ετυμηγορία της Εδρας του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναφορικά με την πολύκροτη δίκη για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο, που καλείται να πάρει μια ιστορική απόφαση, για μια υπόθεση που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στη σύγχρονη Ιστορία με την ετυμηγορία του επί της ενοχής ή μη των κατηγορούμενων για εγκληματική οργάνωση θα δώσει μία απάντηση σε ένα κρίσιμο μεγάλης νομικής και κοινωνικής αξίας ερώτημα που θα έχει επίδραση στον παρόντα και σε μελλοντικό χρόνο. Κι αυτό γιατί αφορά ένα πολιτικό κόμμα, που επί τρεις εκλογικές διαδικασίες οι Έλληνες το είχαν τοποθετήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο κι εκπροσωπείτο και στο ευρωπαϊκό, το οποίο δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση. Ή αλλιώς, σύμφωνα με την κατηγορία, μία εγκληματική οργάνωση που έχει νομική μορφή με αυξημένη μάλιστα συνταγματική προστασία ως πολιτικό κόμμα.

Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα

Από το απόγευμα της Τρίτης 6 Οκτωβρίου ξεκινάνε στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη χώρα οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Η συμμετοχή συνδικάτων, φορέων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων είναι μαζική.

Τι θα συμβεί στη Θεσσαλονίκη

Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, από αριστερές εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις, με αφορμή την απόφαση για την δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, αύριο Τετάρτη 7 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αντιφασιστική συγκέντρωση – πορεία θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη στις 09:30 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Μία ώρα αργότερα, στις 10:30, στο ίδιο σημείο, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης καλούν σε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης προχωρούν σε πλούσια δράση μπροστά στην ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, με τη δημοσίευση της απόφασης στις 7 του Οκτώβρη. «Ο αγώνας απομόνωσης της Χρυσής Αυγής και του φασισμού χρειάζεται να συνδέεται με την πάλη για συνολική βελτίωση των όρων σπουδών, δουλειάς και ζωής κάθε νέου ανθρώπου», σημειώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και πραγματοποιούν την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στις 7 μ.μ. συμμετέχουν στο συλλαλητήριο από κοινού με Εργατικά Σωματεία και φορείς στο Μνημείο του Λαμπράκη (συμβολή οδών Ερμού με Βενιζέλου).

Το απόγευμα στις 19:00 στη Θεσσαλονίκη, συνδικάτα οργανώνουν αντίστοιχη κινητοποίηση στο Μνημείο του Λαμπράκη (συμβολή Ερμού με Βενιζέλου).

Το κάλεσμα υπογράφουν τα εξής Σωματεία: Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Γραφικών Τεχνών Τύπου – Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Υποδηματοποιίας – Δέρματος – Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού Κ. Μακεδονίας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ.Μακεδονίας, Ένωση Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης, Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Σωματείο μισθωτών τεχνικών Μακεδονίας, Σύλλογος Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης, Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Δ ΕΛΜΕ.

Σε κλοιό συγκεντρώσεων η πρωτεύουσα

Διευρύνεται η συμμετοχή συνδικάτων, φορέων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. στο σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι», την ίδια μέρα που ανακοινώνεται στο Εφετείο της Αθήνας η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα:

– «Είναι λαϊκή απαίτηση να πάνε φυλακή οι ναζιστές εγκληματίες», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις 10 π.μ.. στο σταθμό Μετρό “Αμπελόκηποι”.

– Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών αποφάσισε παναττική στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12 το μεσημέρι, με σκοπό τη συμμετοχή στην κινητοποίηση (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

– «Να ξέρουν ένα πράγμα: Η Εργατική τάξη δε ξεχνά. Με τον αγώνα της θα τσακίσει το φασισμό και ναζισμό, μαζί με το σύστημα που τους θρέφει. Καλούμε όλους τους οικοδόμους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση στις 7 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. στο σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

– Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο καλεί τα Σωματεία της Αττικής να πάρουν αποφάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συμμετοχή των εργαζομένων.

– «Δεν ανεχόμαστε τίποτα λιγότερο από την καταδίκη τους, χωρίς όμως να έχουμε την αυταπάτη ότι μια δικαστική απόφαση θα σταματήσει την εγκληματική δράση του φασισμού, και γι αυτό συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά τον αγώνα μας ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό», αναφέρει στο κάλεσμά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών.

– «Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον. Όλοι στη συγκέντρωση των σωματείων στις 10 π.μ., σταθμός Μετρό “Αμπελόκηποι”. αναφέρει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η οποία για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση, κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας 8 π.μ. – 12μ.

– Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη θα υπάρχει 24ωρη απεργία και το Συνδικάτο Μετάλλου και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Εφετείο (στο μετρό Αμπελοκήπων), στις 10 π.μ..

– Τετράωρη στάση εργασίας από τις 9 π.μ. για τη διευκόλυνση των εργαζομένων στην κινητοποίηση κήρυξε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

– Επίσης ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, όπως αυτή επικυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση, προκηρύσσει 4ωρη Στάση Εργασίας από τις 10 π.μ., έως τις 13:00, για την διευκόλυνση των εργαζομένων στην κινητοποίηση.

– Στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Εφετείο αποφάσισε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

– Παναττική τετράωρη στάσης εργασίας, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, για την διευκόλυνση των εργαζομένων στην κινητοποίηση, προκήρυξε και το ΣΕΤΗΠ.

– «Οι ναζί στη φυλακή», τονίζει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού και Δέρματος Αττικής καλώντας στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Μετρό “Αμπελοκήπων”. Το Συνδικάτο αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 12μ.

– Συμμετοχή στη στάση εργασίας αποφάσισε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής καλώντας στη συγκέντρωση στο Εφετείο.

– Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ..

– Επίσης, η ΑΔΕΔΥ (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου), η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ.

– Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

– Στη συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της «Χρυσής Αυγής», στις 10 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών (σταθμός Μετρό Αμπελόκηποι) καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

– «Όλες στη συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη για την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΟΓΕ.

– «Να καταδικαστούν οι εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής», τονίζει ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, η οποία καλεί να δοθεί δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 7 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο.

– «Στις 7 Οκτώβρη θα βρεθούμε στον δρόμο για να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή», τονίζει στο κάλεσμά του Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών 1967-1974 (ΣΦΕΑ).

– «Να καταδικαστεί ο ναζισμός και ο φασισμός μαζί με τη “Χρυσή Αυγή”», τονίζει η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, καλώντας κάθε απόστρατο να βρεθεί στη συγκέντρωση στη Λ. Αλεξάνδρας, έξω από το Σταθμό του Μετρό “Αμπελόκηποι’’».

– «Τη στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής να μήν λείψει κανείς! Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μαζικά και μαχητικά, να ενώσουμε τη φωνή μας και να απαιτήσουμε Οι ναζί δολοφόνοι στη φυλακή με τη μεγαλύτερη ποινή!, αναφέρει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καλώντας στη συγκέντρωση στις 10 π.μ., στο Μετρό «Αμπελόκηποι».

Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής

– Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Υπουργείο Γεωργίας Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Επίσης την συμμετοχή αποφάσισε και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καλούν ακόμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ). Καλεί επίσης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων σε Ερευνητικά Ιδρύματα Ιδιωτικού Δικαίου προκηρύσσοντας για την Αττική, τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 13.00

– «Ενώνουμε τη φωνή μας με σωματεία και μαζικούς φορείς, στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΣΕΑΔΕ.

– «Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10 το πρωί στο σταθμό μετρό Αμπελόκηποι, συμμετέχουμε στη κινητοποίηση, που θα πραγματοποιηθεί από σωματεία και φορείς έξω από το Εφετείο, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης των φασιστοειδών της ΧΑ», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Στη συγκέντρωση καλεί η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι (ΕΝΕΔΕΠ)

– Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνει και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού- Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, όπου για την εξασφάλιση μαζικής συμμετοχής αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας στις 7/10 από τις 9 π.μ. μέχρι τις 13.00.

– Στη συγκέντρωση στη στάση Μετρό «Αμπελόκηποι» στις 10 π.μ., καλεί και το Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone 360 Connect και λοιπές θυγατρικές, συμμετέχοντας στην 4ωρη παναττική στάση εργασίαςπου κήρυξε το κλαδικό συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ.

– Τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση έξω από το Εφετείο αποφάσισαν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, κηρύσσοντας στάση εργασίας. Εξάλλου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, με απόφαση του ΔΣ, συμμετέχει στην συγκέντρωση, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως την λήξη της βάρδιας. Επίσης και το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά συμμετέχει στη συγκέντρωση κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως την λήξη του ωραρίου. Ανάλογα καλέσματα συμμετοχής, προκηρύσσοντας στάση εργασίας, απευθύνουν το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φυλής. Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας – Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας.

– «Να απαιτήσουμε να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής», σημειώνει στο κάλεσμά του για την κινητοποίηση στο Εφετείο, το Σωματείο Εργαζομένων Cosmote – E – Value Αττικής. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων στη «Mellon», ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Ομιλος Νίκαιας (ΟΦΟΝ). Επίσης καλούν το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ) και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ).

– «Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας (10:00 – 14:00) και στην κινητοποίηση των σωματείων, στις 10 π.μ. στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι», απαιτούμε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι ναζιστές της Χ/Α», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, ο Σύλλογος Αυτοπασχολούμενων – Επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου Αθήνας

«Απαιτούμε να παρθεί καταδικαστική απόφαση και όλοι οι εγκληματίες – ναζιστές να βρεθούν στην φυλακή!», επισημαίνεται σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από την 40η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ-ΟΤΕ, μετά από πρόταση της ΕΣΚ. Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στο Εφετείο, απευθύνει και Σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

«Στάση εργασίας στον κλάδο μας από τις 8 π.μ. έως στις 12μ., για να συμμετέχουν μαζικά οι εργαζόμενοι στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο εφετείο στις 10 π.μ. (σταθμός μετρό Αμπελόκηποι)», προκηρύσσει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής – Πειραιά και Νήσων.

Σε μαζική συμμετοχή καλούν το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής. Επίσης το Σωματείο Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης». Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ηλιούπολης «Μιχάλης Παπαμαύρος», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών, ο Σύλλογος κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών, η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Κ.Υ. υπουργείου Παιδείας, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου Λευκάδας, το Συνδικάτο ΙΓΜΕ, η Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σιδηροδρομικών, το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών ν. Λάρισας, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρα, Χαϊδαρίου, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ικαριωτών Περάματος και γύρω Δήμων «Ο Ίκαρος».

Στη συγκέντρωση καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν και εργαζόμενοι από τον χώρο της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων, η οποία έχει προκηρύξει στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, και η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία Δικαστικών Επιμελητών».

Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας

Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας που καλούν στη συγκέντρωση:

Νομικής ΕΚΠΑ, Οικονομικού ΕΚΠΑ, Πολιτικού ΕΚΠΑ, ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Βιολογικού ΕΚΠΑ, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Ιστορικού Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ, Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Σχολής Επιστημών Τροφίμων, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Οικοτρόφων Νέων Εστιών ΕΜΠ, Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, Σύλλογος Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Σύλλογος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Στην Αρτα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς

Στον Βόλο θα γίνει κινητοποίηση στις 10 π.μ. έξω από τα δικαστήρια στο Βόλο

Στα Γιάννενα, το Εργατικό Κέντρο και Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καλούν σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στο Δικαστικό Μέγαρο. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και ο Σύλλογος Γυναικών Ιωαννίνων.

Στη Ζάκυνθο, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 18:30 το απόγευμα στο κτίριο της π. Νομαρχίας

Στην Ηγουμενίτσα, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί σε συγκέντρωση στις 11 π.μ., έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Στο Ηράκλειο, σωματεία εργαζομένων δίνουν αγωνιστικό ραντεβού έξω από τα δικαστήρια στις 10 π.μ.

Στην Κατερίνη, στις 6.30 μ.μ., στο συντριβάνι (πλατάνι)

Στην Κοζάνη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία

Στην Κεφαλλονιά, Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί στις 18.30 μ.μ. έξω από τα Δικαστήρια, τη μέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Στην Καρδίτσα, στις 10.30 π.μ., έξω από το Δικαστήριο

Στην Λάρισα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί στις 10 π.μ., σε κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια, στην κεντρική πλατεία.

Στην Πάτρα, στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων στην πλατεία Γεωργίου, ενώ στις 7 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση – συναυλία στο Εργατικό Κέντρο.

Στον Πύργο η Επιτροπή Ειρήνης καλεί στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δικαστηρίων.

Στη Σάμο θα γίνει κινητοποίηση τις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ ύστερα από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.

Στη Σαντορίνη, στις 12 μ. στην πλατεία των Φηρών

Στα Τρίκαλα, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων Ποτών, καλεί σε κινητοποίηση στις 12 μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Στην Τρίπολη, Σωματεία Εργαζομένων, θα συμμετέχουν στις 11.00 π.μ, στην εκδήλωση που διοργανώνει το Παράρτημα Αρκαδίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, προς τιμήν των 350 εκτελεσμένων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στον Άγιο Νικόλαο. Στην εκδήλωση καλούν το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, τα Καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας,το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας.

Κινητοποιήσεις και την Τρίτη 6 Οκτώβρη

Στην Ξάνθη, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών πραγματοποιούν αντιφασιστική συγκέντρωση – συναυλία στις 6.30 μ.μ. στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας.

Στη Μυτιλήνη, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο οργανώνει αντιφασιστική συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς. Kάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν και οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στη Μυτιλήνη.

Στην Κέρκυρα, σε κινητοποίηση καταδίκης της Χρυσής Αυγής, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, καλούν ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Οικοδόμων Κέρκυρας, το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζόμενων Επισιτισμού-Τουρισμού, Επιχειρησιακά Σωματεία εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας. Επίσης καλούν το Νομαρχιακό τμήμα Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Στην Χίο, το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συλλαλητήριο στις 7 μ.μ., στην πλατεία Βουνακίου. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν ο Σύλλογος Γυναικών Χίου και το Σωματείο συνταξιούχων ΕΦΚΑ.

Στον Έβρο, σωματεία της περιοχής καλούν σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Στην Δράμα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καλεί σε συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στην Καβάλα, κινητοποίηση στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη, διοργανώνουν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού – Τουρισμού, Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στην Πρέβεζα, θα γίνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στα παλιά ΚΤΕΛ. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού των δήμων Ν. Πρέβεζας.

Στην Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε σύσκεψη – συζήτηση στις 7 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Θα μιλήσει ο Τσιμούρας Βαγγέλης, δικηγόρος.

Στην Ορεστιάδα, Εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς διοργανώνουν κινητοποίηση στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στα Τρίκαλα, πικετοφορία συνδικάτων στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Η Ελληνική κοινότητα Στοκχόλμης οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας με όλα τα μέτρα προστασίας, για την επίδοση του ψηφίσματος, στην Ελληνική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, (Kommendörsgatan 16, T-Stadion), στις 12.00.

«Να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής», απαιτεί ο Εργατικός Σύλλογος Ελλήνων του Κεμπέκ.

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους νέους, στα λαϊκά στρώματα την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, μαζικά και μαχητικά να απαιτήσουν «Οι ναζί δολοφόνοι στη φυλακή!» και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Μετρό Αμπελοκήπων απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο «καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε λαϊκό άνθρωπο να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στη βαρβαρότητα του φασισμού, να γκρεμίσουμε την αδικία! Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη ο εργαζόμενος λαός θα βροντοφωνάξει τη δική του απόφαση: Οι ναζί στη φυλακή. Όλοι στη συγκέντρωση Τετάρτη 7 Οκτώβρη, 10 π.μ. Μετρό Αμπελοκήπων».

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία ενόψει της αυριανής απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ενώ πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα εφαρμοστούν στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου Αθηνών, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Σημειώνεται, ότι πάνω από την περιοχή θα πετούν συνεχώς ελικόπτερο καθώς και drone της ΕΛΑΣ, τα οποία θα δίνουν την εικόνα της κατάστασης που θα επικρατεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ταράτσες παρακείμενων κτιρίων και θα παρατηρούν ό,τι συμβαίνει στον ευρύτερο χώρο.

Επίσης, θα αποκλειστεί μεγάλο τμήμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ πρόκειται να απαγορευτεί η στάση και στάθμευση οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα