Ελλάδα

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Κάθειρξη 8 ετών αποφάσισε το δικαστήριο

Εξετάζεται η χορήγηση ή μη αναστολής

Parallaxi
δίκη-πέτρου-φιλιππίδη-κάθειρξη-8-ετών-α-718019
Parallaxi

Το δικαστήριο ομόφωνα επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος ποινή βάσης είναι τα έξι χρόνια για την πρώτη πράξη και δύο χρόνια για την δεύτερη πράξη.

Το δικαστήριο εξετάζει πλέον το θέμα της χορήγησης ή μη αναστολής στην έφεση του κατηγορούμενου.

Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά

Ομόφωνα απέρριψε το δικαστήριο τα ελαφρυντικά για τον Πέτρο Φιλιππίδη, με την εισαγγελέα να προτείνει ποινή έξι ετών για κάθε μια από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο ηθοποιός.

Νωρίτερα, την απόρριψη και των δύο ελαφρυντικών για τον ηθοποιό ζήτησε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κ. Στόγια. Για το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, εισαγγελέας υποστήριξε ότι, δεν έχει αποδειχθεί μεταστροφή συμπεριφοράς.

«Ο νομοθέτης δεν αξιώνει παθητική αλλά θετική στάση και αλλαγή του τρόπου ζωής του καταδικασθέντος», τόνισε η κ..Στόγια και ζήτησε την απόρριψη. Το ίδιο πρότεινε η Εισαγγελέας να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, λέγοντας ότι, είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά του κ. Φιλιππίδη σύμφωνα με την κατάθεση της Εβελίνα Παπούλια, για περιστατικό το 1996 – 1997.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε να μην υιοθετήσει το δικαστήριο την εισαγγελική πρόταση και να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά στον ηθοποιό.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014 και αθώος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας ηθοποιού το 2008.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα