Top

Δήμητρας της Λέσβου: Τι απαντά το Silver Alert στις κατηγορίες περί τρανσφοβίας

Η απάντηση της Γραμμής Ζωής στις διάφορες κατηγορίες.

Parallaxi
δήμητρας-της-λέσβου-τι-απαντά-το-silver-alert-στι-764909
Parallaxi

Απάντηση στις κατηγορίες που δέχτηκε για misgendering και τρανσφοβία όσον αφορά στο ζήτημα της εξαφάνισης της “Δήμητρας της Λέσβου” δίνει η Γραμμή Ζωής.

Μέσα από ανακοίνωσή της η Υπηρεσία απαντά στις κατηγορίες για τρανσφοβία, αλλά και για καθυστέρηση κοινοποίησης της εξαφάνισης.

“Σχετικά με την εξαφάνιση της Δημήτρη Καλογιάννη και την επίθεση που έχει δεχτεί αυτές τις μέρες ο Οργανισμός μας και η Υπηρεσία Silver Alert, με κατηγορίες για misgendering και τρανσφοβία, ενημερώνουμε ότι, η καθυστέρηση προβολής του Κοινωνικού Συναγερμού δεν οφείλεται ούτε σε δυστοκία της υπηρεσίας μας, ούτε σε αμέλεια του Δρομοκαϊτείου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Προτιμήσαμε να ενεργοποιήσουμε την εξαφάνιση της κυρίας Δημήτρη Καλογιάννη με αρσενική κατάληξη, παρά να μην την ενεργοποιήσουμε καθόλου”, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Παρακάτω η πλήρης ανακοίνωση του Silver Alert:

Εξαφάνιση της Δημήτρη Καλογιάννη. Σχετικά με την εξαφάνιση της Δημήτρη Καλογιάννη και την επίθεση που έχει δεχτεί αυτές τις μέρες ο Οργανισμός μας και η Υπηρεσία Silver Alert, με κατηγορίες για misgendering και τρανσφοβία, ενημερώνουμε ότι, η καθυστέρηση προβολής του Κοινωνικού Συναγερμού δεν οφείλεται ούτε σε δυστοκία της υπηρεσίας μας, ούτε σε αμέλεια του Δρομοκαϊτείου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Οποιεσδήποτε υποθέσεις που διατυπώνονται για τις συνθήκες εξαφάνισης, που μάλιστα λέγονται με βεβαιότητα είναι αυθαίρετες και δεν πρέπει να διαδίδονται.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Συναγερμού Silver Alert, για την αναζήτηση ενήλικων ατόμων, έχει την έγκριση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Σε όλες τις μακέτες εξαφάνισης έχουμε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, βάση του Κανονισμού και των πρωτοκόλλων λειτουργίας, να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο κάθε ατομικότητας, βάση των στοιχείων που προκύπτουν από  ΕΠΙΣΗΜΑ έγγραφα.

Προτιμήσαμε να ενεργοποιήσουμε την εξαφάνιση της κυρίας Δημήτρη Καλογιάννη με αρσενική κατάληξη, παρά να μην την ενεργοποιήσουμε καθόλου.

Αρχικό μέλημά μας είναι να βρεθεί σώα και σε δεύτερο χρόνο να φροντίσουμε να είναι ασφαλής, μακριά από το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο ζούσε και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της ίδιας όταν βρεθεί.

Έχουμε πληροφορηθεί από κοντινά της, φιλικά πρόσωπα ότι η ίδια δεν επιθυμεί να την αποκαλούν Δήμητρα.

Η ίδια συστήνεται ως Η Δημήτρης.

Αυτόν τον αυτοπροσδιορισμό μπορεί κανείς εύκολα να τον ανακαλύψει αν δει τις συνεντεύξεις της ή το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της. Ο λόγος οφείλεται στο ότι το όνομα Δήμητρα χρησιμοποιήθηκε συστηματικά στην ιδιαίτερη πατρίδα της για να την χλευάσουν και να γελάσουν εις βάρος της και είναι αναφαίρετο δικαίωμά της να σεβαστούμε την επιλογή της για το πώς την αποκαλούμε.

Θερμή παράκληση προς όλ@ λοιπόν να μην χρησιμοποιείται το όνομα Δήμητρα, αλλά το όνομα Δημήτρης και σε καμία περίπτωση να μην χρησιμοποιούνται αρσενικά άρθρα όταν αναφερόμαστε στο πρόσωπο της, αλλά θηλυκά. Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες ! Κάνουμε έκκληση προς ανθρώπους της Queer κοινότητας, αντί να στηλιτεύουν τον Οργανισμό μας στα social media, να βγουν στους δρόμους και να ψάξουν. Να βοηθήσουν έμπρακτα !

Γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρατσισμό που δέχεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη, πλην όμως στην υπόθεση αυτή, η επίθεση κατά του Οργανισμού και της Υπηρεσίας Silver Alert οφείλεται πιθανά σε άγνοια των ιδιαίτερων περιστάσεων, δηλαδή της επιλογής της να συστήνεται ως η Δημήτρης. Τέλος, έκκληση προς όλ@ μας, ΜΗΝ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Εάν νομίζετε ότι είδατε κάπου την Δημήτρη ενημερώστε ΑΜΕΣΩΣ την Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα χωρίς χρέωση 116123 ή 1065 και μην γράφεται στο facebook ότι βρέθηκε. Αυτό συνιστά παραπληροφόρηση και δυσχεραίνει τις προσπάθειες εύρεσής της. Βγήκε δημοσίευμα ότι η Δημήτρης βρέθηκε και βρίσκεται στο Δρομοκαϊτειο εκ νέου. Το δημοσίευμα είναι ψευδές! Παρακαλούμε για να διευκολύνετε το έργο μας μην αναπαράγετε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις!

Όταν η Δημήτρης βρεθεί, η ανακοίνωση θα γίνει επίσημα από την Υπηρεσία Silver Alert. ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ-Silver Alert

Κοινωνική Υπηρεσία Καλομοίρα Μπαζέλλι Κοινωνιολόγος – Εγκληματολόγος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα