Top

Δημοσκόπηση Marc: Στις 10,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων της δημοσκόπησης που παρουσίασε o Ant1

Parallaxi
δημοσκόπηση-marc-στις-105-μονάδες-η-διαφορά-883965
Parallaxi

Η πρόθεση ψήφου καθώς και οι μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών όσον αφορά την πολιτική σκηνή της χώρας αυτήν τη στιγμή αποτυπώνονται στη νέα μεγάλη μηνιαία δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας δημοσκόπησης που περιλαμβάνει θεματικές όπως το κύμα ανατιμήσεων, την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και την έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία.

Παρακάτω, τα αναλυτικά στοιχεία που προκύπτουν από τις απαντήσεις στη δημοσκόπηση.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των συμμετεχόντων είναι η ακρίβεια σε ποσοστό 47%. Ακολουθούν η πανδημία (ποσοστό 24,2%), η εγκληματικότητα (18%), τα εθνικά θέματα (4,5%), το μεταναστευτικό ζήτημα (2,6%) και οι φυσικές καταστροφές (2,5%).

Το 26,9% των πολιτών δηλώνει ότι προτιμά μια «αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ», ενώ το 15,7% μια «κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ».

Το 11,1% προτιμά «Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ενώ το 10,8% «κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό ΝΔ-ΚΙΝΑΛ». Η απάντηση «κυβέρνηση τεχνοκρατών με στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ» έχει ποσοστό 7%, ενώ η «αυτοδύναμη κυβέρνηση ΚΙΝΑΛ» 2,8%.

Σχετικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, με 47,2% σε «θετική & μάλλον θετική» άποψη. Έπονται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 44,2%, ο Αλέξης Τσίπρας με 31%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27,4%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 22,7% και τέλος, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 18,4%.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, προηγείται η ΝΔ με 10,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 31,5% των απαντήσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 21%. Εν συνεχεία, βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 14,6%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα