Top

Διστακτικοί οι Αυστριακοί για διακοπές στο εξωτερικό- Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Κύπρο

Παράλληλα, εσωτερικό πιστοποιητικό για ελεύθερη κυκλοφορία των εμβολιασμένων ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ιταλίας.

Parallaxi
διστακτικοί-οι-αυστριακοί-για-διακοπ-743231
Parallaxi

Διαβάστε τις νεότερες εξελίξεις του ιού σε όλο τον κόσμο:

Κύπρος: Τέσσερις θάνατοι και 786 νέα κρούσματα

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφει η Κύπρος.

Τέσσερις θανάτους και 786 νέα κρούσματα κορονοϊού από 57.138 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

270 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 65 σε σοβαρή κατάσταση.

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 1,38%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 55.407. Συνολικά 288 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό στην Κύπρο.

Αυστρία: Μόνον ένα πέμπτο των Αυστριακών θέλουν να περάσουν τις φετινές διακοπές τους στο εξωτερικό

Μόνον ένα πέμπτο (ή ποσοστό 21%) των Αυστριακών θέλουν να περάσουν τις φετινές διακοπές τους στο εξωτερικό, και σε ποσοστό 27% θέλουν να παραμείνουν για διακοπές στη χώρα τους, όπως διαπιστώνεται σε αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιευτούν στο νέο τεύχος του εβδομαδιαίου πολιτικο-οικονομικού περιοδικού „profil” που κυκλοφορεί την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των Αυστριακών, συγκεκριμένα ένα 39%, δεν έχουν καν οποιαδήποτε σχέδια για θερινές διακοπές, ενώ σε ποσοστό 13% δεν γνωρίζουν ακόμη εάν θέλουν να ταξιδέψουν για διακοπές.

Τα σχέδια για διακοπές δεν έχουν αλλάξει σημαντικά σε σχέση με πέρυσι, την πρώτη χρονιά της πανδημίας του νέου κορονοϊού, και αυτό δείχνει μία σύγκριση με τα αποτελέσματα ανάλογης δημοσκόπησης τον Μάιο του 2020.

Οι ερωτηθέντες δήλωναν τότε, σε ποσοστό 13% ότι θα περάσουν θερινές διακοπές τους στο εξωτερικό, σε ποσοστό 31% προτιμούσαν τις διακοπές στο εσωτερικό και σε ποσοστό 46% δεν είχαν σχέδια για θερινές διακοπές.

Ιταλία: Ρεκόρ εμβολιασμών στην Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο – Εσωτερικό πιστοποιητικό για ελεύθερη κυκλοφορία των εμβολιασμένων ετοιμάζει η κυβέρνηση

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταρρίφθηκε κάθε προηγούμενο ρεκόρ εμβολιασμών κατά του κορονοϊού. Όπως έκαναν γνωστό οι αρμόδιες αρχές, χορηγήθηκαν 347.279 δόσεις σκευασμάτων κατά του covid 19. Στόχος της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, είναι, μέχρι τα τέλη Απριλίου, να μπορέσουν να χορηγούνται τουλάχιστο 500.000 δόσεις την ημέρα.

Οι πολίτες άνω των 80 ετών που έως τώρα έχουν λάβει και τις δυο δόσεις είναι το 45,19% του συνόλου. Η πρώτη δόση του εμβολίου χορηγήθηκε στο 83,8%.Τα αντίστοιχα ποσοστά, στους πολίτες ηλικίας 70 με 79 ετών, είναι 3,4% και 30,15%. Στοιχεία από τα οποία προκύπτει με σαφήνεια ότι η εκστρατεία εμβολιασμού πρέπει να επιταχυνθεί.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Ρώμης ετοιμάζεται να εκδώσει ένα πιστοποιητικό ελεύθερης κυκλοφορίας, με το οποίο θα μπορεί, κανείς, να κινείται σε όλες τις περιφέρειες και να εισέρχεται σε κλειστούς χώρους όπου θα διοργανώνονται δημόσιες συζητήσεις, προβολές, αγώνες ποδοσφαίρου και άλλα γεγονότα.

Το πιστοποιητικό, αυτό, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα εκδώσουν τα ιταλικά ταχυδρομεία, σε ψηφιακή μορφή. Θα δικαιούνται να το ζητούν όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, όσοι νόσησαν στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών και οι πολίτες που θα έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ, εντός των 48 ωρών πριν την έκδοσή του.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, έως ότου εκδοθεί σε ψηφιακή μορφή, θα γίνονται δεκτά και πιστοποιητικά τυπωμένα σε χαρτί, ενώ η πρόθεση είναι να μπορέσουν να κάνουν χρήση του πάσου εσωτερικής μετακίνησης, και οι πολίτες που θα φτάνουν από το εξωτερικό.

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 15.370 περιστατικά κορονοϊού και 310 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα κρούσματα ήταν 15.943, με 429 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 331.734 διαγνωστικά τεστ και το 4,6% προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 4,8%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 26 λιγότεροι ασθενείς σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 643 λιγότεροι. Από την αρχή της πανδημίας covid 19, στην Ιταλία μολύνθηκαν 3.857.443 άνθρωποι και 116.676 έχασαν την ζωή τους.

Γαλλία: Μείωση του αριθμού των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ, η πίεση στο σύστημα υγείας αρχίζει να αμβλύνεται

Ο αριθμός των ασθενών της Covid-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Γαλλία μειώθηκε, όπως και ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας , σε μία ένδειξη ότι η πίεση στο σύστημα υγείας αρχίζει να αμβλύνεται.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι 5.877 ασθενείς στην Γαλλία νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σήμερα, 37 λιγότεροι σε σχέση με χθες. Ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών μειώθηκε κατά 143 σε σχέση με ην χθεσινή ημέρα, επί συνόλου 30.329 ασθενών. Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική ημερήσια μείωση του αριθμού σε μία εβδομάδα.

Η Γαλλία επέβαλε το τρίτο εθνικό lockdown αυτόν τον μήνα σε μία προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας.

Η χώρα κατέγραψε 189 νέους θανάτους στα νοσοκομεία κατά τις τελευταίες 24 ώρες. Το σύνολο των θανάτων της επιδημίας στην Γαλλία ανέρχεται σε 74.423. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ξεπέρασε το όριο των 100.000 την Πέμπτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα