Top

Δολοφονία Άλκη: Επιμένει στη γραμμή του ο 23χρονος- Έρχονται πρωτοβουλίες κατά της οπαδικής βίας

Ο ΠΣΑΤ θα διοργανώσει παράλληλα διαδικτυακή ημερίδα για την οπαδική βία.

Parallaxi
δολοφονία-άλκη-επιμένει-στη-γραμμή-το-879924
Parallaxi
 Εικόνα: SOOC

Επιμένει στη γραμμή του ο 23χρονος που κατηγορείται για τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος αρνείται πως είναι ο δράστης.

Όπως μετέφερε ο δικηγόρος του, ο 23χρονος δεν ήρθε σε φυσική επαφή με τα θύματα, ούτε με τον 19χρονο, ούτε με τους δύο τραυματίες.

Ο κύριος Σιμόπουλος είπε μιλώντας στο iefimerida: «Εξετάζουμε την δικογραφία και είμαστε στην διαδικασία επαφής με τον κατηγορούμενο για την χάραξη της υπερασπιστικής μας γραμμής. Το μόνο βέβαιον είναι ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει δολοφονήσει τον άτυχο 19χρονο Άλκη. Αυτή είναι η θέση του. Επιφυλάσσομαι μετά την απολογία του στην ανακρίτρια να δώσω περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση. Το σίγουρο είναι ότι δεν σήκωσε το μαχαίρι. όχι απλά δεν σήκωσε το μαχαίρι αλλά δεν ήρθε και σε φυσική επαφή με τα θύματα. Ούτε με τον άτυχο Άλκη ούτε με τους δύο τραυματίες».

Στη Γενεύη ο Γεραπετρίτης

Tην ίδια ώρα και όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Δήμητρας Κρουστάλλη, πραγματοποιήθηκε και το μυστικό ταξίδι του Γιώργου Γεραπετρίτη στη Γενεύη ώστε να συζητηθεί το θέμα με την UEFA.

Ο υπουργός Επικρατείας, σε ανακοίνωση του διευκρίνισε ότι πήγε στη Γενεύη, προσκεκλημένος της UEFA, σε προγραμματισμένο από καιρό ταξίδι, το οποίο αφορούσε την αντιδικία που έχει προκύψει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με την ευρωπαΐκή Super League, η οποία επιδιώκει τη δημιουργία κλειστού πρωταθλήματος των κορυφαίων clubs της Ευρώπης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida, όμως, οι συνομιλίες αφορούσαν και την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, που αποτελεί αντικείμενο του μνημονίου, το οποίο υπέγραψε το 2010 ο Πρωθυπουργός, με εκπροσώπους των UEFA/FIFA.

Ημερίδα του ΠΣΑΤ για την οπαδική βία 

Σε κινήσεις προβαίνει και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), ο οποίος θα διοργανώσει διαδικτυακή ημερίδα για την οπαδική βία την ερχόμενη Δευτέρα από τις 11:00 έως τη 13:00.

Η σχετική ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) προχωρά σε σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων μετά τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Αλκιβιάδη Καμπανού, με στόχο να αγωνιστούμε κατά της οπαδικής βίας, την οποία δεν «γεννά» ο αθλητισμός και της οποίας μάλιστα είναι θύμα.

Μία σημαντική δράση του ΠΣΑΤ αποτελεί η διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνουμε τη Δευτέρα (7/2, 11:00 έως 13:00) με τίτλο «Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο» και την οποία σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε live μέσα από το κανάλι του ΠΣΑΤ στο YouTube και από τη σελίδα του ΠΣΑΤ στο Facebook.

Η οπαδική βία, της οποίας θύματα έχουμε υπάρξει και οι αθλητικοί δημοσιογράφοι, θα αποτελέσει το θέμα συζήτησης με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, ανάμεσα στους διευθυντές των αθλητικών τμημάτων των ΜΜΕ, για δράσεις του κλάδου μας που θα συμβάλλουν στην καταπολέμησή της».

Με πληροφορίες από Δήμητρα Κρουστάλλη, iefimerida 

7o Λύκειο Θεσσαλονίκης: Eνώνει τη φωνή του «Για κάθε Άλκη»!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα