Top

Δολοφονία Άλκη: Το έσκασε από την Ελλάδα 20χρονος συνεργός

Οι φόβοι Κούγια και οι αποκαλύψεις του πατέρα Χρήστου.

Parallaxi
δολοφονία-άλκη-το-έσκασε-από-την-ελλάδ-869524
Parallaxi
Το σημείο δολοφονίας του 18χρονου Αλκη Καμπανου στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλίκης, 2 Φεβρουαρίου 2022.

Διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη 20χρονος που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Την παραπάνω είδηση γνωστοποίησε σήμερα το thestival.gr

Κούγιας: Φοβάμαι μήπως έχουν φυγαδεύσει τους συνεργούς 

Την ίδια ώρα, την ανησυχία του για τις αστυνομικές έρευνες με στόχο τους συνεργούς του 23χρονου που συμμετείχαν στο στυγερό έγκλημα, εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας.

«Ακόμα δεν έχουν γίνει άλλες συλλήψεις, εκτός του 23χρονου και εύχομαι να μην δικαιωθεί ο Καρυπίδης, που μου είπε ότι θα το φορτώσουν σε αυτόν τον Αλβανό που συνέλαβαν και οι άλλοι θα την κοπανήσουν», είπε ο δικηγόρος μιλώντας στο Live Sport.

«Προσωπικά, φοβάμαι μήπως τους φυγάδευσαν τους υπόλοιπους ή τους έχουν φυγαδεύσει ήδη στην Αλβανία και ψάχνουν να τους βρουν στην Ελλάδα. Θα φανεί αυτό μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Θα είμαι στη Βέροια την Κυριακή το πρωί για να μιλήσω με την οικογένεια του Άλκη και την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη μέρα από την απολογία του κατηγορούμενου, για να πάρουμε την δικογραφία. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε τυφλοί πάνω σε αυτό το θέμα», είπε ακόμη ο γνωστός ποινικολόγος.

«Παπά ΠΑΟΚ»: Άλκη σου ζητώ συγγνώμη, όλοι μας σε σκοτώσαμε 

Αξιοσημείωτες όμως είναι και οι αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε ο πατέρας Χρήστος, επονομαζόμενος και «παπά ΠΑΟΚ» μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό το γεγονός μας τρύπησε την κάρδια, μακάρι να τρύπησε και τα μυαλά μας και να μπει μυαλό εκεί μέσα, γιατί η κοινωνία σοκαρίστηκε μεν, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι πηρέ και το μάθημα ολόκληρο, όπως πρέπει να πάρουμε το μάθημα, να ξυπνήσουμε πραγματικά και να δούμε τις ευθύνες μας», είπε ο πατήρ.

«Ακούω τον παππού, ακούω τον πάτερα, τη γιαγιά, και λέω τι υπέροχη οικογένεια, τι βάθος έχει, τι πνεύμα και τι πολιτισμό μας διδάσκει… Πολιτισμό, τη στιγμή που η κοινωνία σκότωσε τόσο άδικα το σπλάχνο της. Σε ποια οικογένεια το κάναμε αυτό το κακό… Γιατί χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό; γιατί όλη μαζί η κοινωνία σκότωσε προχθές, δεν ήταν οι 5, 8, 10 αλήτες, όχι, ήμασταν όλοι μαζί γιατί όλοι μαζί πρέπει να τα προλαβαίνουμε αυτά και για να τα προλαβαίνουμε πρέπει κάτι να κάνουμε».

Κοιτώντας τη φωτογραφία του Άλκη ο ιερέας ανέφερε συγκλονισμένος: «κοίτα χαμόγελο, το χαμόγελο αυτού του παιδιού το σβήσαμε τόσο απαράδεκτα, δεν ήταν δυστύχημα με αυτοκίνητο, ήταν αραχτό με την παρέα του στα σκαλοπάτια μιας πολυκατοικίας και κάποιοι πήγαν (και τον χτύπησαν) για ποιο λογο;»

«Ντρέπομαι σα φίλαθλος εξέφραζα κι εγώ την τρέλα μου, την αγάπη μου, το τραγούδι μου. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι όντως τραγούδι χαρά, ομορφιά, εμείς τι το κάναμε; Πόνο και θάνατο. Πρέπει να σκύψουμε όλοι να δούμε πως θα ανέβει νια κοινωνία. Ας σκορπίσουμε αγάπη κι ας ζυμώνουμε πολιτισμό τα σχολεία μας οι σύλλογοι».

«Ζήτησα συγγνώμη από τον Άλκη, σου οφείλουμε όλη η κοινωνία κι εγώ πρώτα (…) αλλά και στην οικογένεια, την υπεροχή οικογένεια, ζητάω συγγνώμη εμείς της βάλαμε την κόλαση εκεί που είχε ένα παράδεισο» σημείωσε.

«Α ρε Άλκη, μάς άφησες ένα χαμόγελο για να μας τρυπάει την κάρδια και να λέει ‘κάντε κάτι να μη χυθεί άλλο αίμα ούτε σταγόνα’» τόνισε ο πατήρ Χρήστος, ο οποίος προσφέρθηκε να προσεγγίσει τα παιδιά του ΠΑΟΚ για να μεταδοθεί το φίλαθλο πνεύμα.

Πηγές: thestival.gr, skai.gr, Live Sport 

7o Λύκειο Θεσσαλονίκης: Eνώνει τη φωνή του «Για κάθε Άλκη»!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα