Top

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα χέρια των αρχών βίντεο με τους δράστες

Έρευνες για εκτελεστές από το εξωτερικό.

Parallaxi
δολοφονία-καραϊβάζ-στα-χέρια-των-αρχώ-745920
Parallaxi

Βίντεο όπου καταγράφονται οι κινήσεις των δραστών της δολοφονίας του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, στα χέρια των αρχών υπάρχει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας ενός καταστήματος και μία πολυκατοικίας, το οποίο απεικονίζει τους δύο δράστες που το μεσημέρι της Παρασκευής δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Συγκεκριμένα, τα βίντεο δείχνουν τους δράστες πάνω στη μηχανή χαμηλού κυβισμού. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς με αυτά τα βίντεο μπορεί να υπάρξει ταυτοποίηση του οχήματος από τον αριθμό της πινακίδας του, παρότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η πινακίδα είναι πλαστή.

https://parallaximag.gr/epikairotita/a-tsipras-gia-dolofonia-karaivaz-mitsotakis-chrysocho%ce%90dis-echoun-varytates-efthynes-gia-afti-tin-katantia

Παράλληλα θα ζητηθεί από τις Αρχές άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να εξεταστούν τα κινητά τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα στο τετράγωνο της δολοφονίας την ώρα των πυροβολισμών. Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο πως οι δράστες έλαβαν τηλεφώνημα από συνεργό τους που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο. Οι Αστυνομικοί προσπαθούν να πάρουν πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής που μπορεί να γνωρίζουν οποιοδήποτε χρήσιμο στοιχεία ακόμα και πόρτα – πόρτα.

Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN TV, μία τακτική που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και συχνότερα σε περιπτώσεις πληρωμένων συμβολαίων θανάτου στην Ελλάδα είναι οι δολοφόνοι να έρχονται από το εξωτερικό αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό. Αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ σημείωσε πως «πιθανότατα οι εκτελεστές δεν γνώριζαν καν ποιο είναι το θύμα τους». Δηλαδή είναι άνθρωποι κυνικοί, με απαξία για τη ζωή που πήραν τα χρήματα, δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και μπορεί το ίδιο απόγευμα να έφυγαν από τη χώρα.

Το πρώτο μήνυμα της οικογένειας του

Σήμερα, περίπου 24 ώρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία, η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ σπάει τη σιωπή της, μιλώντας στα ΜΜΕ, μέσω του συνεργάτη και στενού φίλου του δημοσιογράφου, Μανώλη Ασαριώτη.

«Αυτό που μου ζητήθηκε από την οικογένεια να μεταφέρω είναι ότι θα ήθελαν οι δικοί του άνθρωποι η εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ να μην γίνει αφορμή οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι να φοβηθούν και να σταματήσουν το ερευνητικό τους έργο, αλλά αντίθετα να γίνουν περισσότεροι αυτοί που θα προσπαθούν και θα αναζητούν την αλήθεια και την πραγματικότητα» είπε, μιλώντας στον ANΤ1.

«Αυτό θα ήταν μεγάλη ικανοποίηση για την οικογένεια του Γιώργου και τους αδελφικούς φίλους του, που ακόμα είμαστε σε σοκ» συμπλήρωσε.

Τι ερευνούν οι αρχές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι έρευνες των Αρχών πλέον προσανατολίζονται σε δύο πολύ βασικά σημεία. Πρώτον έχει ξεκινήσει ο κύκλος των καταθέσεων. Αρχικά οι αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του δημοσιογράφου, καθώς την Παρασκευή οι οικογένεια δεν ήταν σε θέση να δώσει πολλές πληροφορίες στην Αστυνομία. Από εδώ και στο εξής θα χρειαστεί να μιλήσουν ξανά και ξανά με τους αστυνομικούς για το εάν γνώριζαν κάτι για οποιαδήποτε απειλή προς τον δημοσιογράφο ή αν υπήρχε κάτι που τον προβλημάτιζε. Σημειώνεται πως θα υπάρξουν καταθέσεις και από το επαγγελματικό περιβάλλον του δημοσιογράφου.

Το δεύτερο που θα εξετάσουν οι Αρχές θα είναι τα κινητά τηλέφωνα του θύματος αλλά και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές. Η εντολή που έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι να γίνει ανάκτηση όλων των δεδομένων που μπορεί να έχουν διαγραφεί.

Σημειώνεται πως κύριο μέλημα των Αρχών είναι να βρουν αυτόν που βρίσκεται πίσω από την εντολή στους εκτελεστές, δηλαδή τον ηθικό αυτουργό που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν για το αν υπάρχει κάποια υπόθεση με την οποία ο δημοσιογράφος είχε ασχοληθεί, αλλά και το ποια μπορεί να ήταν αυτή. Δηλαδή εάν είχε να κάνει με ανθρώπους της νύχτας, με διαφθορά, ή με κάποια υπόθεση από το κοινό ποινικό ρεπορτάζ.

https://parallaximag.gr/epikairotita/dolofonia-karaivaz-ti-edeikse-vallistiki-eksetasi-dilosi-chrysocho%ce%90di

«Καθαρό» το όπλο με το οποίο τον σκότωσαν

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα προέκυψε από το τμήμα βαλλιστικής της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ότι το όπλο των 9ΜΜ που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη έκνομη ενέργεια. Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα γίνει και δεύτερη έρευνα για να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα και θα σταλεί η έκθεση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Ασφάλεια.

Πάντως όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ, από τα σημεία που έχει δεχτεί τις σφαίρες, ενώ θεωρούν πιθανό ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.

Από μαρτυρίες προκύπτει ότι οι δράστες ήταν δύο που επέβαιναν σε δίκυκλο μικρού κυβισμού.

Ο οδηγός φορούσε κράνος και σκούρα ρούχα, ενώ ο συνεπιβάτης, ο οποίος ήταν και αυτός που πυροβόλησε, φορούσε μαύρα ρούχα, χακί στρατιωτικό μπουφάν με κουκούλα, μαύρη χειρουργική μάσκα και μαύρα γυαλιά.

Ο εκτελεστής πυροβόλησε τον Γιώργο Καραϊβάζ την ώρα που είχε κατέβει από το αυτοκίνητο του και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, ενώ κατέβηκε από το μηχανάκι και του έδωσε την χαριστική βολή.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η σοκαριστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα

Δέκα σφαίρες εκ των οποίων δύο στο κεφάλι δέχτηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση

Με δέκα σφαίρες, εκ των οποίων οι δύο στο κεφάλι, εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, οι δολοφόνοι χθες το μεσημέρι έξω από το σπίτι του στον ‘Αλιμο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η νεκροτομή έγινε από την καθηγήτρια ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία έδωσε το απόγευμα σήμερα την σχετική έκθεση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση ο δημοσιογράφος έφερε συνολικά δέκα τραύματα από σφαίρες των εννέα χιλιοστών, εκ των οποίων έξι στον θώρακα, ένα στο λαιμό, ένα στην δεξιά παλάμη, προφανώς λόγω ενστικτώδους κίνησης του για να προστατευτεί από τον δολοφόνο του και δύο τραύματα στο κεφάλι.

Τα τραύματα στο κεφάλι, σύμφωνα με την έκθεση προκλήθηκαν τελευταία, κάτι που επιβεβαιώνει μαρτυρία από τον τόπο του εγκλήματος, που ανέφερε πως ο δολοφόνος πριν φύγει πυροβόλησε το πεσμένο στο πεζοδρόμιο θύμα τους στο κεφάλι, δίνοντας του την χαριστική βολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους οπτικό υλικό από κάμερα που εξετάζουν, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του δημοσιογράφου, καθώς και τα κείμενα που έχει γράψει τελευταία στην ιστοσελίδα bloko.gr, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο κίνητρο του εγκλήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΕΘΝΟΣ/ iefimerida/ ΑΝΤ1

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα