Ελλάδα

Δολοφονία στην Κω: Έκοψε τα δάχτυλα της Αναστάζια για να εξαφανίσει τα αποτυπώματα

Τι δήλωσε η εθελόντρια που εντόπισε το πτώμα της Αναστάζια.

Parallaxi
δολοφονία-στην-κω-έκοψε-τα-δάχτυλα-της-1020982
Parallaxi

Μια σοκαριστική πληροφορία για τη δολοφονία της Αναστάζια στην Κω ήρθε στο φως της δημοσιότητας, την Παρασκευή (23/06), στο MEGA καθώς ο 32χρονος έκοψε τα δάχτυλα του θύματος προκειμένου να σβήσει τα αποτυπώματα.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» ο απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., Γιάννης Κατσιαμάκας, ο 32χρονος είχε κόψει κάποια από τα δάχτυλα της Αναστάζια προκειμένου να σβήσει τα αποτυπώματα και να κάνει πιο δύσκολη την ταυτοποίηση της σορού.

Χαρακτηριστικά, ο Γιάννης Κατσιαμάκας ανέφερε: «Ο φερόμενος ως δράστης φρόντισε να διαγράψει από το κινητό του όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Από την ανάκτηση δεδομένων που έγινε στα εγκληματικά εργαστήρια, προέκυψε ότι είχε κάνει αναζήτηση στην Google “πώς να σβήσεις ίχνη από πτώμα”. Τι έψαχνε δηλαδή; Να βρει τρόπο να εξαφανίσει τα ίχνη του πάνω στη νεκρή κοπέλα ή να ταυτοποιηθεί (η σορός της) όσο πιο δύσκολα γίνεται. Είχε κόψει από ένα δάχτυλο σε κάθε χέρι. Αυτό είναι σοκαριστικό».

Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε πως η πράξη αυτή δείχνει την αγριότητα του εγκλήματος, ενώ για τον δράστη υποδηλώνει πως δεν διακατεχόταν από κανένα συναίσθημα απέναντι στη νεκρή κοπέλα.

Τι δήλωσε η εθελόντρια που εντόπισε το πτώμα της Αναστάζια

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η Άννα Κουλούρα, εθελόντρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία εντόπισε τη σορό της Αναστάζια στην Κω, τονίζοντας πως «ακόμα προσπαθεί να διαχειριστεί όσα αντίκρισε».

Ειδικότερα, η ίδια δήλωσε: «Είναι πολύ νωπά ακόμα. Προσπαθώ να το διαχειριστώ, με βοηθά πολύ η οικογένειά μου. Προσπαθώ να μην με καταβάλει το συναίσθημα. Είναι ακόμα δύσκολο. Το σίγουρο είναι ότι η Αναστάζια είναι πλέον αδερφή, αυτό μόνο».

Πάντως, εκείνο που τη συγκίνησε βαθύτατα, όπως είπε, ήταν η αλληλεγγύη του κόσμου, καθώς πολλοί ήταν οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα για τον εντοπισμό της Αναστάζια. Τέλος, η Άννα Κουλούρα πρόσθεσε: «Μπορώ να πω ότι ήταν εκπληκτικό αυτό που συνέβη, γιατί κατά τη διάρκεια των ερευνών συνάντησα διάφορους εθελοντές, πολίτες και τουρίστες, οι οποίοι έλεγαν ότι ήθελαν να ψάξουν και αυτοί. Ήταν εκπληκτικό, αυτό δηλώνει αλληλεγγύη».

Πηγή: Μega

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα