Ελλάδα

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Με απόφαση Αρείου Πάγου εκτός φυλακής ο μεσίτης

Είχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για τα θανατηφόρα χτυπήματα, που είχε καταφέρει από κοινού με τον κοσμηματοπώλη σε βάρος του Ζακ

Parallaxi
δολοφονία-ζακ-κωστόπουλου-με-απόφαση-660205
Parallaxi

Οριστικά εκτός φυλακής παραμένει ο μεσίτης που έ.

Ο Άρειος Πάγος, απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκηθεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απόφαση αποφυλάκισης του μεσίτη Αθανάσιου Χορταριά, δύο μήνες μετά την κράτηση του με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που είχε καταδικάσει και τον κοσμηματοπώλη στην ίδια ποινή.

Το δικαστήριο είχε κρίνει αθώους τους τέσσερις αστυνομικούς, που είχαν επιληφθεί του επεισοδίου στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δικαστές τους ΜΟΔ δεν είχαν χορηγήσει αναστολή στον Χορταριά και διέταξε να εκτίσει την ποινή του κατ΄οίκον ο κοσμηματοπώλης λόγω ηλικίας. Ο μεσίτης  δύο μήνες μετά, χωρίς καν να έχει καθαρογραφή η απόφαση, προσέφυγε σε Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση του για αναστολή τον Ιούλιο του 2022.  Κατά αυτής της αποφάσεως ασκήθηκε αναίρεση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η οποία τελικά δεν έγινε δεκτή.

Σε ανάρτηση της η Αννυ Παπαρούσσου, μία εκ των συνηγόρων της οικογένειας Κωστόπουλου, αναφέρει :  «Επί της ουσίας, δύο μήνες φυλακή εξέτισε ο ευνοημένος αυτός κατηγορούμενος. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την εχθρική διάθεση του ελληνικού δικαστικού συστήματος απέναντι στον αγώνα για απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης. Έξι αρχικοί κατηγορούμενοι, δύο κατάδικοι κανείς στην φυλακή. Είθε το κριτήριο που εισήγαγε η απόφαση αυτή να εφαρμοζόταν και στα δικαστήρια που κρίνουν τις αναστολές εκτελέσεως ποινών των φτωχών, των ασθενών και των πολιτικών κρατουμένων».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα