Top

Δραματική εφημερία στο Παπανικολάου – Σοβαρές καταγγελίες για τον Ευαγγελισμό

«Δεν θα αντέξει κανείς εάν αυξηθεί η πίεση στις ΜΕΘ» σχολιάζει ο Καπραβέλος και επιμένει για lockdown και υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Parallaxi
δραματική-εφημερία-στο-παπανικολάου-82-281078
Parallaxi

Για μία ακόμη φορά ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, προτείνει παράταση στο άνοιγμα των σχολείων τονίζοντας ότι «είναι παρατραβηγμένο να δώσουμε κάποια μορφής ανάφλεξη αυτή τη στιγμή». Μάλιστα επέμεινε και στο ενδεχόμενο του λοκντάουν.

«Υποστηρίζω μια μικρή παράταση (στο άνοιγμα των σχολείων). Αν όντως υπάρχει το αισιόδοξο σενάριο, τα σχολεία θα ανοίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια, με υγειονομικά πρωτόκολλα. Εμείς είδαμε ότι αυξάνονται οι εισαγωγές, αν αυξηθούν και η πίεση στις ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη, δε θα αντέξει κανείς» προειδοποίησε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Δεν λέμε να κλείσουν τα σχολεία, όμως πρέπει να προστατευτούν και τα παιδιά οι δυνατότητες διασποράς της Όμικρον είναι τεράστιες, και αν ανοίξουν τα σχολεία θα μολυνθούν τα περισσότερα. «Η Ολλανδία που ανοίγει τα σχολεία έχει λοκντάουν από τα Χριστούγεννα…» είπε.

«Το χειρότερο σενάριο είναι μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ λόγω Όμικρον, δε θα αντέξει, θα καταρρεύσει το σύμπαν. Είναι παρατραβηγμένο να δώσουμε κάποια μορφής ανάφλεξη αυτή τη στιγμή».

Έκανε λόγο για ολοκληρωτικό λοκντάουν γιατί φοβάται την κατάρρευση του συστήματος υγείας. «Δεν φτάνουν τα μέτρα, δεν έχουμε το κυριότερο μέτρο την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αν από τον Αύγουστο είχαμε υποχρεωτικότητα δε θα φτάναμε στο 4ο κύμα με τέτοιες τραγικές συνέπειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

«Σήμερα τελειώνει άλλη μια εφημερία στο Παπανικολάου, δραματική εφημερία, 50 περίπου εισαγωγές μέχρι στιγμής, 125 προσελεύσεις, 48 κλίνες εντατικής γεμάτες, έχουμε έναν ασθενή εκτός ΜΕΘ, δεν μπορούμε να τον διαχειριστούμε, αφόρητη και δυσβάσταχτη πίεση ακόμα στο σύστημα υγείας» σημείωσε.

Για τη 16χρονη που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ανέφερε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχει ανταποκριθεί στη θεραπεία, αλλά είναι ακόμα στα μηχανήματα. «Δεν είναι εύκολη η νόσος, θα έχουμε Γολγοθά, όμως είναι σε καλό δρόμο».

Επισήμανε δε ότι και οι 50 νέες εισαγωγές είναι ανεμβολίαστοι. «Όλες οι εισαγωγές μας θα φύγουν για εξέταση για Όμικρον τα PCR τεστ να δούμε την επίπτωση που έχει η Όμικρον στις εισαγωγές, γιατί οι πληροφορίες λένε ότι αυξάνεται. Από την άλλη μεριά συνάδελφοί μου ασθενούν διότι μολύνονται με ελαφρά συμπτωματολογία. 15 – 20 συνάδελφοι μου ασθενούν και ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο νοσοκομείο. Ίδια εικόνα και από τα άλλα νοσοκομεία».

«Είμαστε στο τσουνάμι του 4ου κύματος της Δέλτα που δεν λέει ακόμα να πέσει. Δεν μας επιτρέπεται εφησυχασμός στην κατάσταση του ΕΣΥ. Αν δεν εμβολιαστούμε όλοι δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει η πανδημία» τόνισε.

«Ήπια νόσος αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Ήπια νόσος υπάρχει μόνο στους εμβολιασμένους, αυτοί έρχονται με ήπια νόσο, δεν έχουμε κανέναν ως εισαγωγή με τρία εμβόλια. Αυτούς με δύο που δεν πρόλαβαν την τρίτη δόση έρχονται με απλό κρυολόγημα. Αυτοί με μία δόση με βαρύτερο κρυολόγημα, και επίπτωση αυτή τη στιγμή στους ανεμβολίαστους πάλι.

Το λοκντάουν έχει την έννοια πρώτα θα πάμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό… Δεν είναι λύση το λοκντάουν, αλλά όταν διακυβεύεται η ανθρώπινη ζωή. Χθες 78 οι θάνατοι αύριο πάνω από 100, το ΕΣΥ δεν αντέχει άλλο, με συγχωρείτε όλα είναι στο τραπέζι. Δεν τελειώνει η πανδημία αν δεν εμβολιαστούμε όλοι. Αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε ανάφλεξη της πανδημίας είναι πάρα πολύ επικίνδυνη» προειδοποίησε ο κ. Καπραβέλος.

«Αυτό που με τρομάζει είναι η μετάδοση της νόσου στους ανεμβολίαστους και τους υψηλού κινδύνου» διευκρίνισε.

Συναγερμός στον Ευαγγελισμό μετά τις δεκάδες κρούσματα – Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ύστερα από τα κρούσματα κοροναϊού που εντοπίστηκαν σε μέλη του προσωπικού και ασθενείς.

Είναι τουλάχιστον 92 οι υγειονομικοί που νοσούν και τα τεστ στο νοσοκομείο συνεχίζονται, οπότε είναι πιθανή η αύξηση των περιστατικών. Τα κρούσματα έχουν μπει σε καραντίνα.

Ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, επεσήμανε στην ΕΡΤ πως εντός της ημέρας θα ξεπεράσουν τα 100.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ενημέρωσε πως παραμένει μεγάλο ερώτημα τι θα συμβεί σε περίπτωση που το ποσοστό των υγειονομικών που νοσούν αυξηθεί.

Με τα δεδομένα αυτά και ύστερα από απόφαση της διοίκησης, απαγορεύονται τα επισκεπτήρια στο νοσοκομείο, ενώ δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους ιατρικούς επισκέπτες.

Το εν λόγω μέτρο ισχύει για δύο εβδομάδες.

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού, νοσηλευτές και γιατροί που εργάζονται στη ΜΕΘ, κατήγγειλαν στο MEGA πως δεν υποβάλλονται σε κανένα rapid test.

Ορισμένοι πληρώνουν για να κάνουν τεστ πριν μπουν στους θαλάμους για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Τα rapid test εντός του νοσοκομείου αποτελούν πάγιο αίτημά τους, ωστόσο το κοντέινερ που έχει στηθεί για τον σκοπό αυτό πριν από μήνες, παραμένει σε αχρηστία.

Παράλληλα, ο κ. Φερεντίνος έκανε λόγο ακόμα και για πίεση από υπεύθυνους κλινικών στους εργαζομένους να μην κάνουν το τεστ καθώς σε περίπτωση που βγουν θετικοί, θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία τους.

ΠΗΓΕΣ: MEGA / in.gr / ΣΚΑΙ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα