Ελλάδα

Δραματική νύχτα στα Τρίκαλα

Πολύ δύσκολη νύχτα και για την πόλη αυτή

Parallaxi
δραματική-νύχτα-στα-τρίκαλα-1053343
Parallaxi

Δραματικές ώρες για την πόλη των Τρικάλων η οποία χτυπιέται ανελέητα εδώ και ένα 24ωρο από την κακοκαιρία Daniel.

Δύσκολη νύχτα για τα Τρίκαλα η αποψινή. Με νέο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας γίνεται γνωστό ότι παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όπως καταγράφει με συνεχή ρεπορτάζ του το trikalavoice.gr νωρίς το απόγευμα ο Ληθαίος υπερχείλισε στο ύψος της Αρριανού και το νερό μπήκε σε υπόγεια και ισόγεια σπίτια. Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ το ποτάμι έσκασε και στα Κουτσομύλια, από την πλευρά της οδού Σατωβριάνδου. Στην αντιπέρα όχθη ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Ντίνος Μπάρδας και ο προϊστάμενος Πρασίνου του Δήμου Τρικκαίων Σωτήρης Χελιδώνης διαμόρφωναν νέα αναχώματα ώστε να αποφευχθεί η πλημμυρίδα και από αυτή τη πλευρά.

Πολύ δύσκολες στιγμές και ακόμη δυσκολότερη νύχτα για τους κατοίκους πέριξ της Γέφυρας Βαλομανδρίου – Ρογγίων.

Ο Πηνειός, λόγω της καταρρακτώδους βροχής υπερχείλισε και… άρχιζε να θυμίζει θάλασσα, τα μεγάλα αναχώματα υποχώρησαν και, πλέον, γίνονται προσπάθειες διευθέτησης της κοίτης του ποταμού.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Προς κατάρρευση οδεύει η εμβληματική σιδερένια γέφυρα του Καραβόπουρου, καθώς έχει γίνει ένα με τα ορμητικά νερά

Ο όγκος του νερού είναι μεγάλος. Η γέφυρα Αρριανού υπερχείλισε και ήδη επιχειρούν 20 οχήματα του Δήμου Τρικκαίων για την δημιουργία νέων αναχωμάτων -αφού τα προηγούμενα τα “κατάπιε” το νερό- ώστε να αποφύγουμε μια εφιαλτική βραδιά. Αν και διαγράφεται εξαιρετικά απειλητική…

Στις υπόλοιπες, τα ορμητικά ύδατα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το κατάστρωμα…

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είναι αποκαρδιωτικές. Μιλάνε για μια βροχόπτωση χωρίς τέλος, που τα ξημερώματα της Πέμπτης θα γίνει ακόμη πιο έντονη και επικίνδυνη. Ενώ τα φαινόμενα θα ατονήσουν από το απόγευμα και θα εξαφανιστούν το βράδυ της Πέμπτης. Η πόλη των Τρικάλων βρίσκεται στα όριά της, το ίδιο και το σύνολο του νομού. Προσοχή λοιπόν σε μια βραδιά δοκιμασίας.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr το απόγευμα και έπειτα από πολλές ώρες βροχής και μεγάλο όγκο νερού κατέρρευσε η γέφυρα στην “Πηγή των Θεών”, στο δρόμο για Στουρναρέικα. Φώτο Χρήστος Κρανιάς.

Πηγές: trikalaola/trikalavoice

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα