Διεθνή

Δυστύχημα- Ρουμανία: Aυτός είναι ο 53χρονος από τη Λάρισα που έχασε τη ζωή του

Βγήκε από το τεχνητό κώμα η 30χρονη.

Parallaxi
δυστύχημα-ρουμανία-aυτός-είναι-ο-53χρον-952412
Parallaxi

Ο 53χρονος Λαρισαίος Νίκος Χλόψιος είναι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του χθες στο τραγικό δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Όπως δήλωσε στη Θεσσαλία τηλεόραση η αδερφή του θύματος, Βάσω Χλόψιου, η σύζυγος του νοσηλεύεται με σπασμένα πλευρά και θώρακα και ράμματα στο κεφάλι σε νοσοκομείο της Ρουμανίας.

Η ίδια είπε ακόμη ότι το ΥΠΕΞ επικοινώνησε με την κόρη του αδερφού της και την ενημέρωσαν ότι ο πατέρας της είναι νεκρός.

«Από κει και πέρα ζούμε ένα δράμα. Θέλω να βοηθήσουν τα παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους, να στείλουν ψυχολόγο, να βοηθήσουν τη μητέρα μου που έχασε το γιο της», είπε.

Ο άτυχος άνδρας διέμενε στη Νεάπολη και έχει δύο παιδιά. ήταν εργοδηγός στο επάγγελμα και το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στη Ρουμανία με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ και φαίνεται ότι επιβιβάστηκε με τη σύζυγό του για να κάνουν Χριστούγεννα μαζί στο Βουκουρέστι.

Βγήκε από το τεχνητό κώμα η 30χρονη- Έχει τις αισθήσεις της

Είναι σημαντικό ότι, έχει βγει από το τεχνητό κώμα η 30χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά στο δυστύχημα.

Η Γραμματέας Επικοινωνίας της ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι η ασθενής που ήταν χθες σε τεχνητό κώμα αποσωληνώθηκε και έχει αυτή τη στιγμή τις αισθήσεις της.

Και πρόσθεσε: «Οι 16 επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους αναχωρούν σήμερα το πρωί αεροπορικώς για την Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν και δύο ακόμα το απόγευμα. Οι υπόλοιποι είναι συνοδοί των ασθενών που νοσηλεύονται».

Μάλιστα, η ασθενής επικοινώνησε με την πρέσβειρα.

Θεσσαλονίκη: Επιστρέφουν στην Ελλάδα είκοσι από τους επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών και Θεσσαλονικείς, του τουριστικού λεωφορείου που είχε τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στην Αθήνα, αναμένεται να φτάσουν σε λίγη ώρα είκοσι από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, οι επιβάτες μεταξύ των οποίων είναι και Θεσσαλονικείς, αναμένεται να μεταφερθούν στα ορμητήριά τους, από το αεροδρόμιο, με λεωφορεία.

Στην Ελλάδα επιστρέφουν οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους και εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν, ενώ κάποιοι αποφάσισαν να μείνουν στο Βουκουρέστι καθώς νοσηλεύονται συγγενείς τους.

Από το τραγικό δυστύχημα έχασε τη ζωή του ένας 53χρονος από τη Λάρισα, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, τρεις από τους 24 τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Στο μοιραίο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 48 Έλληνες, μαζί με τον οδηγό.

Όπως αναφέρθηκε από το τουριστικό γραφείο της Λάρισας που διοργάνωσε τη χριστουγεννιατική εκδρομή στο Βουκουρέστι, έξι άτομα επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο από τον Βόλο, 24 από τη Λάρισα και 17 από τη Θεσσαλονίκη.

Επιστρέφουν στην Ελλάδα αρκετοί από τους επιβάτες του τροχαίου στο Βουκουρέστι- UPDATE:

Επιστρέφουν με πτήσεις στην Ελλάδα σήμερα αρκετοί από τους επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου που είχε τροχαίο δυστύχημα χθες στο Βουκουρέστι, με αποτέλεσμα ένας 53χρονος επιβάτης να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εννέα επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους επέστρεψαν ήδη αεροπορικώς στην Ελλάδα με πτήση Βουκουρέστι-Αθήνα στις 10:45, ενώ ακόμη εννέα θα επιστρέψουν αργότερα εντός της ημέρας.

Συνολικά μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας αναμένεται να έχουν επαναπατρισθεί 18 άτομα.

Από τους υπόλοιπους, 16 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε ξενοδοχεία του Βουκουρεστίου, στην πλειοψηφία τους συγγενείς των τραυματιών. Πλην τριών περιπτώσεων, οι υπόλοιποι τραυματίες δεν φέρουν σοβαρά τραύματα.

Από τους νοσηλευόμενους, πλέον δεν βρίσκεται κανένας σε καταστολή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Mε πληροφορίες από thessaliatv.gr /  EΡΤ / ΑΠΕ- ΜΠΕ, Ν. Στ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα