Διεθνή

Δυστύχημα- Ρουμανία: Tι λέει η αδελφή του 53χρονου νεκρού- 15 άνθρωποι σε νοσοκομεία

Επιστρέφουν πίσω στη χώρα κάποιοι από τους τουρίστες.

Parallaxi
δυστύχημα-ρουμανία-tι-λέει-η-αδελφή-το-0
Parallaxi

Εικόνα: Glomex

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος του τουριστικού λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν Έλληνες τουρίστες στη Ρουμανία και το οποίο προσέκρουσε σε μπάρα σήμανσης με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και 24 τραυματίες εκ των οποίων οι 3 σοβαρά.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και ο οδηγός να ακολούθησε λάθος διαδρομή.

Όπως μεταδίδουν τα ρουμανικά ΜΜΕ ο οδηγός υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά. Σύμφωνα με αναφορές, ο ίδιος φέρεται να πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα λίγο πριν από τη σύγκρουση.

Ο οδηγός φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps καθώς και ότι δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Η Ελληνίδα πρέσβης στο Βουκουρέστι μιλά στον ΣΚΑΪ: Επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα οι επιβάτες τους πούλμαν – 14 ακόμη στο νοσοκομείο

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του πούλμαν θα αναχωρήσουν σήμερα από το Βουκουρέστι για την Αθήνα, δήλωσε η πρέσβης της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, Σοφία Γραμματά, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά.

Σύμφωνα με την κ. Γραμματά αυτή τη στιγμή 14 άνθρωποι είναι σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε ξενοδοχεία.

Όσοι είναι καλά στην υγεία τους θα αναχωρήσουν αεροπορικώς, είπε και πρόσθεσε ότι η πτήση από Βουκουρέστι προς Αθήνα αναμενόταν να ξεκινήσει γύρω στις 10 το πρωί.

Για τους τραυματίες ανέφερε ότι πλην τριών περιπτώσεων, για τους υπόλοιπους οι γιατροί εκτίμησαν ότι δεν φέρουν σοβαρά τραύματα.

Όπως είπε η κ. Γραμματά, κάποιοι θα πάρουν εξιτήριο ακόμη και σήμερα, για κάποιους άλλους θα χρειαστεί νοσηλεία 2-3 ημερών.

Επίσης, δεν μπορούν να μετακινηθούν ακόμη όσοι έχουν δικούς τους ανθρώπους νοσηλευόμενους

Για τις τρεις περιπτώσεις οι γιατροί είπαν ότι χρήζουν προσοχής.

Η Ελληνίδα πρέσβης είπε ακόμη ότι η σύζυγος του θύματος δεν είναι στα βαριά περιστατικά.

Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν ηλικιωμένοι στο πούλμαν, υπήρχαν κάποιοι νεαροί και οι υπόλοιποι ήταν μεταξύ 40 και 60 ετών.

Σε νεότερη ενημέρωσή του ο ΣΚΑΪ κάνει λόγο πάντως για 15 ανθρώπους σε νοσοκομεία μετά το δυστύχημα:

Διάβαση «καρμανιόλα» εκεί που έγινε το δυστύχημα

Στο μεταξύ, η υπόγεια διάβαση Pasajul Unirii στο Βουκουρέστι, όπου έγινε το δυστύχημα έχει και παρελθόν. Εγκαινιάστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου φέτος και, σύμφωνα με τους Ρουμάνους, από τότε έχουν γίνει επτά τροχαία ατυχήματα, τα δύο από αυτά ίδια με το χθεσινό θανατηφόρο.

Ο Δένδιας επικοινώνησε με συγγενείς των τραυματιών στο Βουκουρέστι

Ο Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε από μέρους του με την πρέσβυ της Ελλάδας στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά.

Ο Δένδιας ζήτησε από την ελληνική Πρεσβεία να συνδράμει τους επιβαίνοντες και να παραμείνει στο πλευρό των Ελλήνων τραυματιών και των οικείων τους για όσο χρειαστεί.

Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με συγγενείς των τραυματιών, όπου τους μετέφερε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και την διαβεβαίωσή του πως η ελληνική Πρεσβεία θα συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο. Εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια ζωής Έλληνα πολίτη.

Η αδερφή του 53χρονου που έχασε τη ζωή του στο Βουκουρέστι στον ΣΚΑΪ: Θέλουμε τη σορό του αδερφού μου το συντομότερο δυνατόν

Στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά μίλησε η αδερφή του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα με το πούλμαν στο Βουκουρέστι.

«Ο αδερφός μου ‘έφυγε’» είπε η κ. Βάσω Χλόψιου από την Λάρισα. «Θέλουμε να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι η νύφη μου, αν είναι καλά για να επιστρέψει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να έρθει στην Ελλάδα η σορός του αδερφού μου» είπε χαρακτηριστικά.

Μας είπαν ότι θέλει πέντε με έξι ημέρες, για να έρθει στην Ελλάδα η σορός, πρόσθεσε.

Η ίδια είπε ακόμη ότι το ΥΠΕΞ επικοινώνησε με την κόρη του αδερφού της και την ενημέρωσαν ότι ο πατέρας της είναι νεκρός.

«Μίλησα και με τη νύφη μου» συμπλήρωσε, «και δεν γνώριζε πού ήταν ο άνδρας της».

«Από κει και πέρα ζούμε ένα δρόμα, δεν πήρε κανείς τηλέφωνο, ούτε το ταξιδιωτικό γραφείο, ούτε ο δήμος Λάρισας. Θέλω να βοηθήσουν τα παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους, να στείλουν ψυχολόγο, να βηθήσουν τη μητέρα μου που έχασε το γιο της» είπε.

Η κ. Χλόψιου ανέφερε ακόμη ότι η νύφη της έχει ράματα στο κεφάλι και σπασμένα πλευρά. «Η νύφη μου ζει από θαύμα, θα θρηνούσα και τη νύφη μου» είπε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Με βάση πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο, που έχει έδρα τη Λάρισα, 6 άτομα επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο από το Βόλο, 24 από τη Λάρισα και 17 από τη Θεσσαλονίκη. Επέβαιναν 48 άτομα στο σύνολο μαζί με τον οδηγό.

Το λεωφορείο προσέκρουσε σε πινακίδα σήμανσης ύψους οχημάτων στην καρδιά του Βουκουρεστίου, πριν από υπόγεια διάβαση. Η μεταλλική δοκός συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου και τα παράθυρα του πούλμαν θρυμματίστηκαν.

«Είναι μια γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Είναι μια πινακίδα που έπεσε επάνω στο λεωφορείο. Πώς έπεσε κανείς δεν ξέρει», επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κονστάντζα, Θεόδωρος Σκανδαλίδης.

Με πληροφορίες από skai.gr, ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα