Διεθνή

ΕΕ: 30 οργανώσεις ζητούν αύξηση πόρων για την αντιμετώπιση της φτώχειας

Το κείμενο ζητεί από την ΕΕ να ενισχύσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Βοήθειας προς τους Άπορους.

Parallaxi
εε-30-οργανώσεις-ζητούν-αύξηση-πόρων-γι-598561
Parallaxi

Περίπου 30 ευρωπαϊκές οργανώσεις ζήτησαν σήμερα από την ΕΕ να αυξήσει «τους πόρους που αφιερώνει στην καταπολέμηση της φτώχειας και την παροχή διατροφικής βοήθειας» στον επόμενο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μπροστά στο «άνευ προηγουμένου κύμα φτώχειας που επιδεινώθηκε από την επιδημία covid-19».

Το κείμενο ζητεί από την ΕΕ να ενισχύσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Βοήθειας προς τους Άπορους (FEAD) και να αυξήσει τα μέσα που αφιερώνει στην καταπολέμηση της φτώχειας και την παροχή διατροφικής βοήθειας στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για την περίοδο 2021- 2027.

Για «εκρηκτικές καταστάσεις προειδοποιούν οι Ενώσεις

«Οι ήδη σημαντικές ανάγκες θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, διότι η οικονομική και η κοινωνική κρίση ενδέχεται να οδηγήσουν σε εκρηκτικές καταστάσεις», προειδοποιούν οι ενώσεις.

«Εκατομμύρια Ευρωπαίοι ενδέχεται να πέσουν, αναμφίβολα για καιρό, στην αβεβαιότητα και τη φτώχεια. Δεν θα πρέπει να τους εγκαταλείψουμε στην άκρη του δρόμου», υπογραμμίζουν.

Σύμφωνα με τέσσερις γαλλικές οργανώσεις που υπογράφουν την έκκληση (Restos du Coeur, ο Ερυθρός Σταυρός, Secours populaire και η Γαλλική Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων), «87 εκατ. Ευρωπαίοι ήδη ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα