Διεθνή

ΕΕ: Εντελώς απαράδεκτη η κράτηση Τζιτζικώστα- Τι λέει η Πατουλίδου

Την αντίδραση για την κράτηση του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας στην Τουρκία εκφράζουν με τη σειρά τους ΕΕ και Πατουλίδου. 

Parallaxi
εε-εντελώς-απαράδεκτη-η-κράτηση-τζιτζ-931268
Parallaxi

Για «απαράδεκτη» κατάσταση μίλησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, Βάσκο ‘Αλβες Κορντέιρο, αναφορικά με την απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Α’ Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία.

«Πλήρης αλληλεγγύη στον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία για να συμπροεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση – ARLEM» σημειώνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κορντέιρο.

«Ευχαριστούμε την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Τουρκία για την υποστήριξη.

Αυτή η κατάσταση είναι απλώς απαράδεκτη.

Ζήτησα από το Προεδρείο της ARLEM να το εξετάσει στην επόμενη συνεδρίαση ενόψει της κατάλληλης απάντησης», προσθέτει.


Τι λέει η Βούλα Πατουλίδου για την κράτηση Τζιτζικώστα 

Για το περιστατικό κράτησης Τζιτζικώστα μίλησε με τη σειρά της στον ΑΝΤ1 η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Η ίδια ήρθε σε επικοινωνία με τον Α. Τζιτζικώστα μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

Όπως ανέφερε «τον σταμάτησαν με διάφορες δικαιολογίες πρόστυχες για να δημιουργήσουν θέμα», τονίζοντας ότι «προσπαθούν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο να δημιουργήσουν θέμα».

Μάλιστα αναρωτήθηκε «ως πότε θα κάνουν ό,τι θέλουν» οι Τούρκοι.

Είπε ακόμη, ότι όλες αυτές τις ώρες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έμεινε για έξι ώρες μέσα στο καράβι που τον μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη στην Σμύρνη και ότι «δεν του έδιναν απαντήσεις γιατί τον κρατούσαν».

«Πρέπει σε τέτοιου είδους προκλήσεις οι ευρωπαίοι να απαντούν ανάλογα κάποια στιγμή», υπογράμμισε η Β. Πατουλίδου.

Με πληροφορίες από Ant1

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα