Διεθνή

EE: Tέλος η παραγγελία εμβολίων της AstraΖeneca

Οι Ισπανοί γιορτάζουν με φιέστες το τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Parallaxi
ee-tέλος-η-παραγγελία-εμβολίων-της-astraζeneca-720193
Parallaxi

astrazeneca

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της COVID-19, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Ιταλία: «Στα εμβολιαστικά κέντρα δεν χάνουν ούτε λεπτό. Η Ελλάδα θέλει να ξαναρχίσει να τρέχει», υπογραμμίζει η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai

Στην χώρα μας και στις προετοιμασίες για την έναρξη της τουριστικής περιόδου αφιέρωσε αναλυτικό ρεπορτάζ η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη η οποία πρότεινε με έμφαση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πιστοποιητικό για ελεύθερες μετακινήσεις. Αμέσως μετά, ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στα ελληνικά νησιά, όπως άρχισε να κάνει, τώρα, και η Ιταλία», υπογράμμισε η έμπειρη δημοσιογράφος της Rai, Λουτσία Γκοράτσι. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι λογικό η χώρα μας να δίνει τόση μεγάλη έμφαση στον τουριστικό τομέα, από την στιγμή που παράγει σχεδόν το ένα τέταρτο του ελληνικού ΑΕΠ.

«Τα εμβόλια είναι το φώς που επιτέλους καταφέραμε να διακρίνουμε», λένε στην ιταλική τηλεόραση οι κάτοικοι της Σαντορίνης. «Η βασική ιδέα είναι ότι τόσο οι τουρίστες, όσο και οι κάτοικοί μας θα είναι εμβολιασμένοι, δημιουργώντας ένα τείχος ανοσίας για τους επισκέπτες αλλά και για εμάς τους ίδιους. Φέτος ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τουλάχιστο το 50% του τουριστικού τζίρου σε σύγκριση με το 2019 », δήλωσε στην Λουτσία Γκοράτσι ο δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας.

Η Ελλάδα, όπως υπογραμμίζει η Rai, ποντάρει και στην ουσιαστική ανάκαμψη του τουρισμού που συνδέεται με τον μήνα του μέλιτος, αμέτρητων, ρομαντικών ζευγαριών, με μοναδικά τοπία και ηλιοβασιλέματα.

«Στα μέσα Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού στο νησί μας, και στην συνέχεια, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, θα γίνονται περιοδικά τεστ ελέγχου. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να εγγυηθούμε ένα υγιές και ασφαλές καλοκαίρι στους τουρίστες μας, αρχίζοντας από τους τόσους Ιταλούς που περιμένουμε να μας επισκεφθούν» τονίζει, από την μεριά του, ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος.

«Στα εμβολιαστικά κέντρα των Κυκλάδων, τις ημέρες αυτές δεν χάνουν ούτε λεπτό. Η Ελλάδα θέλει να ξαναρχίσει να τρέχει» λέει, τέλος, στους συμπατριώτες της, η γνωστή Ιταλίδα δημοσιογράφος και απεσταλμένη.

Ισπανία: Οι Ισπανοί γιορτάζουν με φιέστες «ελευθερίας» το τέλος του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Ενθουσιασμένοι Ισπανοί χόρευαν στους δρόμους, φώναζαν «ελευθερία» και έκαναν ολονύκτια πάρτυ στις παραλίες καθώς η απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω της Covid-19 έλαβε τέλος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σε σκηνές που έμοιαζαν με αυτές των γιορτασμών της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη, εκατοντάδες κυρίως νέοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης για να χειροκροτήσουν την ώρα που το ρολόι χτυπούσε μεσάνυχτα ενώ στη Βαρκελώνη πλήθη ανθρώπων κατευθύνονταν στην παραλία με ποτά στο χέρι.

Μάλιστα στη Βαρκελώνη η αστυνομία καλούσε τους ανθρώπους να αποχωρήσουν, όταν άρχισε να ισχύει η τελευταία απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 10 μ.μ., για να τους αφήσει να επιστρέψουν δύο ώρες αργότερα, τα μεσάνυχτα, όταν το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πήρε τέλος για τα καλά.

Μερικοί φορούσαν μάσκες, όμως οι κοινωνικές αποστάσεις δεν τηρούνταν, καθώς φίλοι φιλιούνταν, αγκαλιάζονταν, χόρευαν και τραγουδούσαν.

«Οι νέοι άνθρωποι, εδώ όπως και παντού, ήταν πολύ περιορισμένοι», λέει η 28χρονη Πόλα Γκαρθία στην παραλία της Βαρκελώνης. «Ήταν καιρός να μας δώσουν τώρα λίγη ελευθερία για να χαρούμε λίγο το καλοκαίρι».

Μία από τις χώρες της Ευρώπης που επλήγησαν χειρότερα από την πανδημία, η Ισπανία έχει καταγράψει 78.792 θανάτους λόγω του κορονοϊού και 3,6 εκατομμύρια κρούσματα. Όμως τα ποσοστά των μολύνσεων έχουν μειωθεί και οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχύτητα, με αποτέλεσμα οι περισσότερες από τις 17 ισπανικές περιφέρειες να καταργήσουν το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μέχρι την αυγή.

Το μέτρο αυτό διατηρούν μόνο τέσσερις περιφέρειες: οι Βαλεαρίδες Νήσοι, οι Κανάριοι Νήσοι, η Ναβάρα και η Βαλένθια.

Ρωσία-κορονοϊός: 8.419 νέα περιστατικά μόλυνσης και 334 θάνατοι από την COVID-19

Η Ρωσία ανέφερε σήμερα 8.419 νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει στα 4.880.262 κρούσματα.

Η κυβερνητική ομάδα δράσης κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε ότι 334 άνθρωποι πέθαναν κατά την προηγούμενη ημέρα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 113.326.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στατιστικής της Ρωσίας καταγράφει ξεχωριστά τον αριθμό των θανάτων αναφέροντας ότι έχουν καταγραφεί περίπου 250.000 θάνατοι που σχετίζονται με την COVID-19, μεταξύ του Απριλίου του 2020 και του Μαρτίου του 2021.

Ν.Χ./ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γ.Α

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα