Top

Η ΕΕ θα αγοράσει επιπλέον εμβόλια της Moderna – Προβλήματα για τους ανεμβολίαστους στη Ρωσία

Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως.

Parallaxi
η-εε-θα-αγοράσει-επιπλέον-εμβόλια-της-moderna-713014
Parallaxi

Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την τροποποίηση της δεύτερης σύμβασης με τη φαρμακευτική εταιρεία Moderna για την ενεργοποίηση, εξ ονόματος όλων των κρατών μελών της ΕΕ, 150 εκατομμυρίων πρόσθετων δόσεων το 2022. Η αναθεωρημένη σύμβαση προβλέπει τη δυνατότητα αγοράς εμβολίων προσαρμοσμένων στις παραλλαγές του ιού, καθώς και εμβόλια για παιδιατρική χρήση και αναμνηστικά εμβόλια. Χάρη στην καθιερωμένη συνεργασία με την εταιρεία, η σύμβαση εγγυάται επίσης την έγκαιρη παράδοση από το τρίτο τρίμηνο του 2021 έως το τέλος του 2022 και τη δυνατότητα προσαρμογής της στις ανάγκες κάθε κράτους μέλους ανάλογα με την επιδημιολογική τους κατάσταση. Τα κράτη μέλη έχουν τη δυνατότητα να μεταπωλούν ή να χορηγούν δόσεις σε χώρες που έχουν ανάγκη εκτός της ΕΕ ή μέσω της διευκόλυνσης COVAX, συμβάλλοντας σε μια παγκόσμια και δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ανέφερε: «Εξασφαλίζουμε 150 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις εμβολίων. Και εξασφαλίζουμε ένα συμβόλαιο για την ευελιξία που χρειαζόμαστε για να αποκτήσουμε μια νέα γενιά προσαρμοσμένων εμβολίων COVID-19, τα οποία είναι αποτελεσματικά έναντι παραλλαγών. Αυτό θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε τους πολίτες από νέες παραλλαγές του ιού».

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, σημείωσε ότι,«όπως συμφωνήθηκε με όλους τους Υπουργούς Υγείας, εξασφαλίζουμε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο μελλοντικών εμβολίων, με ένα ακόμη εμβόλιο mRNA που έχει ήδη αποδείξει την αξία του».

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο και να σκεφτούμε ένα βήμα μπροστά», προσέθεσε η επίτροπος Υγείας.

Η σύμβαση με τη Moderna βασίζεται στο ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων που θα διασφαλίσουν ότι η Ευρώπη θα έχει πρόσβαση σε έως και 4,4 δισεκατομμύρια δόσεις, αφού όλα τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά.

Η ΕΕ θα παρατείνει τον μηχανισμό ελέγχου των εξαγωγών εμβολίων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ταχθεί υπέρ του σχεδίου να παραταθεί ο μηχανισμός που παρακολουθεί και έχει τη δυνατότητα να περιορίσει την εξαγωγή εμβολίων της COVID-19 από το μπλοκ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο προκειμένου η Κομισιόν να παρατείνει επίσημα τις επόμενες ημέρες τον έκτακτο μηχανισμό έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ. Σε διαφορετική περίπτωση η ισχύς του μηχανισμού προβλέπεται να λήξει στα τέλη Ιουνίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε τον μηχανισμό στα τέλη Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις εξαγωγές των εμβολίων από φαρμακευτικές εταιρίες που θεωρείται ότι δεν σέβονται τις δεσμεύσεις τους προς την ΕΕ για τις προμήθειες των σκευασμάτων.

Ο μηχανισμός έχει επιτρέψει την εξαγωγή εκατοντάδων εκατομμυρίων εμβολίων που έχουν παραχθεί στην ΕΕ προς δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Έχει χρησιμοποιηθεί για να παρεμποδιστεί μόνο μία αποστολή 250.000 δόσεων AstraZeneca τον Μάρτιο, μετά τη μείωση των προμηθειών της αγγλοσουηδικής εταιρίας προς την ΕΕ.

Ρωσία: Το Κρεμλίνο λέει ότι οι ανεμβολίαστοι και οι πολίτες χωρίς ανοσία στη Ρωσία θα έχουν περιορισμένες επιλογές για εργασία

Το Κρεμλίνο είπε σήμερα ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή δεν έχουν ανοσία δεν θα μπορούν να απασχοληθούν σε όλους τους χώρους εργασίας στη Ρωσία και ότι σε βάρος τους μπορεί να γίνουν διακρίσεις.

«Η πραγματικότητα είναι ότι τέτοιου είδους διακρίσεις θα υπάρξουν αναπόφευκτα. Οι άνθρωποι χωρίς εμβολιασμό ή ανοσία δεν θα μπορούν να εργαστούν παντού. Δεν είναι δυνατόν. Αυτό θα αποτελέσει απειλή σε αυτούς που είναι γύρω τους», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε χθες ότι η κατάσταση με τον κοροναϊό σε κάποιες περιοχές της Ρωσίας επιδεινώνεται καθώς οι αρχές αρχίζουν να προωθούν την ιδέα τακτικών εμβολιασμών προκειμένου να προσπαθήσουν να ανακόψουν την αύξηση νέων κρουσμάτων.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 546 θανάτους που σχετίζονται με τον κοροναϊό, ο μεγαλύτερος επιβεβαιωμένος αριθμός θανάτων σε μία ημέρα από τον Φεβρουάριο, και 16.715 νέα κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς συνεχίζεται η δραματική αύξηση, την οποία οι αρχές αποδίδουν στο νέο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Οι αρχές προσπαθούν να πείσουν αλλά και να υποχρεώσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, προσφέροντας σε αυτούς που ανοσοποιούνται την ευκαιρία να κερδίσουν νέα αυτοκίνητα και διαμερίσματα, ενώ προειδοποιούν αυτούς που αρνούνται ότι κινδυνεύουν με απώλεια εσόδων και απόλυση.

Το Κρεμλίνο απέδωσε την Παρασκευή την αύξηση των κρουσμάτων στην απροθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν και στον «μηδενισμό».

Η Ρωσία έχει εγκρίνει τέσσερα εγχώριας παρασκευής εμβόλια και έχει πουλήσει το βασικό της σκεύασμα, το Sputnik V, σε πολλές ξένες χώρες.

Το Αμπού Ντάμπι προσφέρει δωρεάν εμβόλια για όλους τους τουρίστες

Το Αμπού Ντάμπι, η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προσφέρει στους τουρίστες δωρεάν εμβολιασμό κατά της COVID-19, ο οποίος μέχρι σήμερα προσφερόταν μόνο σε πολίτες των ΗΑΕ και σε όσους είχαν καθεστώς μόνιμης κατοικίας στη χώρα.

Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η αλλαγή αυτή αφορά και το Ντουμπάι, το πολυπληθέστερο εμιράτο, ή τα άλλα πέντε εμιράτα που συνθέτουν τα ΗΑΕ.

Οι επισκέπτες με βίζα που έχει εκδοθεί από το Αμπού Ντάμπι και οι κάτοχοι διαβατηρίων που δικαιούνται τουριστική βίζα όταν φθάνουν στα ΗΑΕ μέσω του Αμπού Ντάμπι θα μπορούν να κάνουν κράτηση δωρεάν εμβολίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε η Εταιρεία Ιατρικών Υπηρεσιών του Αμπού Ντάμπι, η οποία διαχειρίζεται τις υποδομές δημόσιας υγείας του εμιράτου.

Οι κάτοχοι ληγμένης άδειας διαμονής ή ληγμένης βίζας εισόδου επίσης θα δικαιούνται δωρεάν εμβολιασμό, όπως δήλωσε στις 11 Ιουνίου το Γραφείο Τύπου του Αμπού Ντάμπι.

Οι απώλειες θέσεων εργασίας και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στη διάρκεια της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα οι άδειες διαμονής κάποιων ανθρώπων να λήξουν ή να ακυρωθούν όταν εκείνοι απολύθηκαν.

Οι αρχές Υγείας των ΗΑΕ ανακοίνωσαν αυτόν τον μήνα ότι σχεδόν το 85% από τον πληθυσμό που δικαιούται να εμβολιαστεί έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, αλλά δεν έχουν ανακοινώσει πόσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα ΗΑΕ τον τελευταίο μήνα και το Αμπού Ντάμπι εξακολουθεί να έχει περιορισμούς στην είσοδο, περιλαμβανομένης της αυτοαπομόνωσης και του μοριακού τεστ κατά διαστήματα μετά την άφιξη.

Όσοι εισέρχονται οδικώς από άλλα εμιράτα υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό για να αποδειχτεί ότι δεν είναι μολυσμένοι.

Οι ταξιδιώτες από 27 χώρες, περιλαμβανομένων της Κίνας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, μπορούν να εισέρχονται χωρίς καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Οι αρχές υγείας των ΗΑΕ προσφέρουν τα εμβόλια της κινεζικής Sinopharm και της Pfizer/BioNTech στο Αμπού Ντάμπι.

Οι εμβολιασμένοι Βρετανοί θα μπορέσουν σύντομα να επιστρέψουν στις παραλίες της Ευρώπης, λέει ο βρετανός υπουργός Υγείας Χάνκοκ

Η Βρετανία εργάζεται για να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους ώστε να επιτρέψει στον κόσμο να χαρεί θερινές διακοπές στις παραλίες της Ευρώπης, όμως τα σχέδια δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Αυτή τη στιγμή οι βρετανοί πολίτες ουσιαστικά δεν μπορούν να ταξιδέψουν στις περισσότερες χώρες, περιλαμβανομένων αυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς οι κανόνες για την καραντίνα και τα τεστ είναι αυστηροί και δαπανηροί.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει ζητήσει από τη Βρετανία να άρει τις απαιτήσεις για τεστ και απομόνωση για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, όπως προβλέπει και ένα σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Χάνκοκ δήλωσε στο Sky News ότι η κυβέρνηση θέλει να αφήσει τους ανθρώπους να κάνουν οικογενειακές διακοπές, αλλά μόνον όταν αυτό θα είναι ασφαλές.

«Εργαζόμαστε πάνω σε σχέδια για να επιτρέψουμε ουσιαστικά στο εμβόλιο να φέρει πίσω μερικές από τις ελευθερίες που χρειάστηκε να περιοριστούν για να παραμείνουν οι άνθρωποι ασφαλείς», δήλωσε ο Χάνκοκ στο Sky News.

Ερωτηθείς αν ο εμβολιασμένοι θα έχουν ανακτήσει μέχρι τον Αύγουστο ελευθερίες ώστε να απολαύσουν φέτος διακοπές στο εξωτερικό, ο Χάνκοκ δήλωσε πως η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει την ασφάλεια, αλλά και κατανοεί τους ανθρώπους που θέλουν πίσω τις ελευθερίες τους.

«Όταν θα είμαι σε θέση να μπορώ να πω κάτι πιο συγκεκριμένο, τότε θα το κάνουμε, αλλά είναι κάτι για το οποίο σίγουρα εργαζόμαστε, είναι κάτι που θέλω να δω να γίνεται», πρόσθεσε.

Η Βρετανία έχει τον έβδομο υψηλότερο αριθμό νεκρών από Covid-19 στον κόσμο με σχεδόν 128.000 θανάτους, αλλά έχει αναπτύξει και μία από τις ταχύτερες εκστρατείες εμβολιασμού, καθώς έχει χορηγήσει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στο 80% των ενηλίκων και μια δεύτερη δόση σε σχεδόν το 60%.

Τα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία οδηγούν τους Ισραηλινούς γονείς στο να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

Ένας αδύναμος κρίκος στην έως τώρα επιτυχημένη κυκλοφορία των εμβολίων του Ισραήλ κατά της COVID-19, οι έφηβοι έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας με τους φόβους για το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα να οδηγούν τους διστακτικούς γονείς στο να εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Περίπου τα τρία τέταρτα των Ισραηλινών που ανήκαν στις ηλικιακές ομάδες που πληρούν τα κριτήρια εμβολιασμού έχουν λάβει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech. Αλλά αυτό περιλαμβάνει μόλις το 2-4% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών καθώς η δική τους ομάδα ‘άνοιξε’ αυτό τον μήνα για εμβολιασμό, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Με τα κρούσματα να μειώνονται από πάνω από 10.000 ημερησίως τον Ιανουάριο σε μονοψήφια επίπεδα τον Ιούνιο, το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε άρση σχεδόν όλων των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και τον επόμενο μήνα θα ανοίξει τα σύνορά του σε εμβολιασμένους τουρίστες.

Πολλοί γονείς δεν βλέπουν λόγο να βιαστούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Ωστόσο τα ημερήσια κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν σε 125 χθες, Δευτέρα, ύστερα από την έξαρση μολύνσεων σε δύο σχολεία, εξέλιξη που αποδόθηκε στο περισσότερο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

“Τώρα, μετά τις εξάρσεις της COVID, είπα –σήμερα, σήμερα, δεν με νοιάζει, σήμερα”, δήλωσε ο Γιτζάκ Νέβο, που πήγε την 13χρονη κόρη του να εμβολιαστεί στην πόλη Μπινγιαμίνα, όπου ήταν το ένα σχολείο στο οποίο παρατηρήθηκε πρόσφατα έξαρση κρουσμάτων.

Οι δύο μεγαλύτεροι φορείς υγειονομικών υπηρεσιών του Ισραήλ είπαν ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών.

Το υπουργείο Υγείας συνέστησε να εμβολιαστούν τα άτομα 12-15 ετών και τώρα επενδύει στο να πείσει τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Άλλοι γονείς δηλώνουν πως δεν υπάρχει βιασύνη. Ο Ελντάντ Άσκοφ, εμβολιασμένος ο ίδιος, καθόταν έξω από σχολείο με τον 13χρονο γιο του Άμιτ, φορώντας και οι δύο μάσκες.

“Υπήρξε μια συζήτηση, αλλά αυτή τη στιγμή νιώθουμε ότι δεν θέλουμε να εμβολιαστούμε. Εάν μπορούμε να το ελέγξουμε χωρίς να εμβολιάσουμε τα παιδιά, το προτιμούμε”, είπε. “Νιώθουμε ότι αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ η κατάσταση δεν είναι πολύ ανησυχητική”.

Ωστόσο ειδικοί λένε ότι δεν θα υπάρξει ανοσία αγέλης, εάν δεν εμβολιαστεί η νεότερη γενιά.

Πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού, κυρίως παιδιά και έφηβοι, είναι ανεμβολίαστο, δήλωσε ο Ραν Μπάλιτσερ, επικεφαλής της κυβερνητικής συμβουλευτικής επιτροπής για την COVID-19. “Σε αυτό το επίπεδο, είναι απίθανο να μπορέσει κάποιος να φθάσει σε πλήρη ανοσία αγέλης”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν ακόμα στο Ισραήλ αρκετά κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα, που εξαπλώνεται σε άλλες χώρες, προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer.

Κάποιες μελέτες στο εξωτερικό έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματικό.

“Αναπόφευκτα θα υπάρξει αύξηση στα κρούσματα, αλλά ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει δραματική αύξηση στις νοσηλείες, διότι αυτοί που μολύνονται είναι νέοι και οι περισσότεροι από τους ενηλίκους είναι εμβολιασμένοι”, δήλωσε ο Άντι Στερν, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Η παραλλαγή Δέλτα δεν πρόκειται να ανακόψει τα σχέδια της Ιρλανδίας

Η Ιρλανδία παραμένει σε τροχιά περαιτέρω χαλάρωσης των περιορισμών της COVID-19 στις αρχές Ιουλίου με το εκ νέου άνοιγμα των εσωτερικών χώρων εστιατορίων και μπαρ παρά την παρουσία του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα της COVID-19, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λίο Βαράντκαρ.

Το περισσότερο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία αντιστοιχεί στο 20% των κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Ιρλανδία την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε χθες ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της χώρας, χαρακτηρίζοντας ανησυχητική την αύξηση.

Ο δείκτης των κρουσμάτων μειώνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιρλανδία, που έχει εμβολιάσει μερικώς περίπου τα δύο τρίτα όλων των ενηλίκων και έχει ανοσοποιήσει πλήρως περίπου το ένα τρίτο. Η χώρα ανακοίνωσε 284 νέα κρούσματα χθες, έναν από τους χαμηλότερους ημερήσιους απολογισμούς φέτος.

«Νομίζω ότι όταν πρόκειται για την παραλλαγή Δέλτα, σίγουρα υπάρχει λόγος για ανησυχία, όχι λόγος για πανικό σε αυτή τη φάση. Συνεχίζουμε να είμαστε σε τροχιά περαιτέρω χαλάρωσης των περιορισμών στις 5 Ιουλίου», δήλωσε ο Βαράντκαρ σε δημοσιογράφους ενόψει της τελικής απόφασης για το εκ νέου άνοιγμα αργότερα αυτή την εβδομάδα.

«Είμαστε σε πορεία εξόδου από αυτό, θα υπάρξουν κάποια τραντάγματα στον δρόμο. Τα εμβόλια θα είναι η απάντηση αλλά χρειάζεται να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση τις επόμενες δύο περίπου εβδομάδες».

Η Ιρλανδία έχει καταγράψει 269.321 κρούσματα COVID-19 μεταξύ των 4,9 εκατ. κατοίκων της, με 4.979 θανάτους.

Το Πακιστάν θα παραλάβει 13 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Το Πακιστάν έχει συνάψει συμφωνία για να παραλάβει 13 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 από την Pfizer, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Δεν είναι ακόμη διαθέσιμο κάποιο ακριβές χρονοδιάγραμμα, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Υγείας Φαϊζάλ Σουλτάν, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι δόσεις θα παραληφθούν στο τέλος του 2021 με βάση μια συμφωνία την οποία συνήψε η κυβέρνηση με την παρασκευάστρια εταιρεία.

Η χώρα υπήρξε αρχικά διστακτική ως προς τον εμβολιασμό και αντιμετώπισε ελλείψεις στις προμήθειες, αλλά στο τέλος του περασμένου μήνα ξεκίνησε μια εκστρατεία μαζικών εμβολιασμών και σήμερα τα σκευάσματα διατίθενται σε όλους τους ενήλικες.

Το Πακιστάν έχει βασιστεί πολύ στην σύμμαχο Κίνα για τις προμήθειες των εμβολίων.

Στις 29 Μαΐου το Πακιστάν παρέλαβε 100.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer μέσω του προγράμματος COVAX, αλλά οι αρχές τις χορήγησαν μόνο σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και σε όσους δεν επιτρεπόταν να εμβολιαστούν με άλλο σκεύασμα.

Σχεδόν 13 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 έχουν μέχρι στιγμής χορηγηθεί στη χώρα αυτή των 220 εκατομμυρίων κατοίκων και περίπου 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης της πανδημίας.

Το Πακιστάν έχει χρησιμοποιήσει κυρίως κινεζικά εμβόλια (Sinopharm, CanSinoBio και Sinovac) και νωρίτερα μέσα στον μήνα ξεκίνησε να προσφέρει σε όσους είναι κάτω των 40 ετών και το εμβόλιο της AstraZeneca, από το οποίο έχει περιορισμένες προμήθειες προς χρήση όσων ταξιδεύουν σε χώρες που το απαιτούν.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα το Πακιστάν ενέκρινε δαπάνες 1,1 δισεκατ. δολαρίων για την προμήθεια εμβολίων στο πλαίσιο του στόχου εμβολιασμού τουλάχιστον 70 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το Πακιστάν έχει καταγράψει συνολικά 949.838 κρούσματα κορονοϊού και 22.034 θανάτους από covid-19. Χθες αναφέρθηκαν 663 νέα κρούσματα και 27 θάνατοι.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

H Ιταλία καταργεί τις μάσκες έξω, η Ασία εξακολουθεί να δοκιμάζεται

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα