Επικαιρότητα

Η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ στην ΕΡΤ

Όσα είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ στην κρατική τηλεόραση.

Parallaxi
η-εφ-όλης-της-ύλης-συνέντευξη-του-ζόρα-340388
Parallaxi

O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μίλησε εφ’ όλης της ύλης στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Φάνη Παπαθανασίου για την “επόμενη μέρα” μετά τη συμφωνία στις Πρέσπες, ανοίγοντας τα χαρτιά του για το δημοψήφισμα και την αναθεώρηση του Συντάγματος στη γείτονα χώρα, καθώς και για τη σχέση των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Ο Ζόραν Ζάεφ ξεκίνησε την συνέντευξη χαιρετώντας τους τηλεθεατές της κρατικής τηλεόρασης κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων πως “Είμαστε δύο γειτονικές χώρες και πιστεύω ότι έχουμε τόσες δυνατότητες μπροστά μας από τις οποίες οι πολίτες από μόνοι τους θα διαπιστώσουν ότι φέρνει μόνο θετικά αποτελέσματα για τις δύο χώρες και τους δύο λαούς.”

Στην ερώτηση για το αν ανησυχεί πως η συμφωνία μπορεί να μην εφαρμοστεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ απάντησε πως…Είμαι πεπεισμένος ότι το δημοψήφισμα θα είναι επιτυχές. Ξέρω ότι οι πολίτες μας θέλουν φιλία με την Ελλάδα, θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Ξέρω ότι όσο και να είναι επίπονο και δύσκολο το ζήτημα είμαι σίγουρος ότι θα αδράξουν το μέλλον και το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα…”

Στο ευαίσθητο ζήτημα της έννοιας του όρου “Μακεδονικός και Μακεδονική ταυτότητα” ο Ζάεφ σημείωσε:

“Λοιπόν εμείς δεχόμαστε την ελληνιστική μακεδονική ταυτότητα και δεν έχουμε τίποτα κατά αυτής. Την αναγνωρίζουμε. Εκεί είναι οι φίλοι μας όταν είμαστε στη Θεσσαλονίκη, στην Χαλκιδική, στην Ασπροβάλτα, στη Λάρισα παντού όπου πηγαίνουμε και πιστεύω απόλυτα ότι σε τέτοιες στιγμές οι πολίτες στην περιοχή Μακεδονία θα αποδεχθούν αυτό που ειλικρινά εμείς πιστεύουμε. Εμείς έχουμε άλλα θέματα ταυτότητας, δεν είμαστε κομμάτι της ελληνιστικής ιστορίας της Μακεδονίας…”

Δείτε ολοκληρωμένη τη συνέντευξη:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα