Ελλάδα

Έφεση κατά της αθώωσης Αμβρόσιου

Στο εφετείο ο Αμβρόσιος.

Parallaxi
έφεση-κατά-της-αθώωσης-αμβρόσιου-304727
Parallaxi

Το ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη Αμβρόσιου που σόκαρε την Ελλάδα περνά για μια ακόμα φορά τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Η νέα εξέλιξη στην υπόθεση είναι η σημερινή έφεση που άσκησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου στην προκλητική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, η οποία αθώωνε τον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο από την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Η άσκηση της έφεσης έγινε κατόπιν αίτησης που υπέβαλαν στην εισαγγελέα οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής κατόπιν της αθώωσης του Μητροπολίτη στη δίκη που έγινε δέκα μέρες πριν στο Αίγιο κατόπιν μήνυσης εννέα εκπροσώπων της ΛΟΑΤ κοινότητας για ομοφοβικό κείμενό του στο οποίο χαρακτήριζε τους ομοφυλόφιλους «αποβράσματα», «μη ανθρώπους» και παρακινούσε τους οπαδούς του να τους απομονώσουν και να τους φτύσουν.

Η νέα εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η αθώωση του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα ειδικά όταν μέσα στο δικαστήριο αναφώνησε αμετανόητος: ο Θεός δεν έφτιαξε ανώμαλους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα